Norway Cup-helter som ble store

Tore André Flo er en av de få norske fotballprofilene som ikke har vært med på Norway Cup. Flere av utenlandsproffene våre har spilt finale i verdens største fotballturnering. John Carew ble Norway Cup-mester med Lørenskog for seks år siden.

John Carew avgjorde finalen for Lørenskog klasse C (gutter 12- 14 år) med å vippe elegant inn 2- 0 like før slutt mot russiske Chaika. Men ikke alle de norske proffene har hatt like stor Norway Cup-suksess som Lille-John.

  • Både Steffen Iversen og Ole Gunnar Solskjær har prøvd å skyte laget til gull i Norway Cup. Ingen av dem med særlig stor suksess.

Ole Gunnar reiste sammen med Clausenengen til Oslo i 1988. Norway Cup-eventyret tok slutt i 1/16-delsfinalen. Laget tapte mot Namsos.

Solskjær har likevel gode minner fra uka på Sletta.

- Det var stort for oss fra Kristiansund å komme til Oslo og bo hjemmefra ei uke. Norway Cup og de andre turneringene på sommeren var alltid høydepunktet på sesongen, sier Ole Gunnar.

Heller ikke Ståle Solbakken opplevde den helt store sportslige suksessen på Ekeberg.

- Jeg var vel med en fire- fem ganger, men jeg tror aldri vi kom til kvartfinalen, sier Ståle.

Danmark-proffen har likevel gode minner fra Oslo-turene med Grue.

- Det var høydepunktet på sesongen. Både fotballmessig og sosialt, minnes Ståle.

Historisk seier

Ann Kristin Aarønes er en av dagens toppspillere som virkelig har satt sitt navn inn i Norway Cup-historien. Anka har vært med på Norway Cup flere ganger - de to første gangene for et guttelag.

Men det er uansett én av Norway Cup-dagene hun husker bedre enn de andre.

17 år gamle Ann Kristin scoret fem mål og ga målgivende til to da Spjelkavik satte ny seiersrekord i en Norway Cup-finale. Anka og co. vant 9- 0 mot Heggedal.

- Det var litt av en drøm. Vi hadde ikke akkurat tenkt at vi skulle vinne, sier Ann Kristin.

- Det går opp og ned her i livet, sier hun - og tenker på bronsefinalen i VM for en drøy uke siden der hun blåste straffesparket sitt over mål og ble syndebukk.