Norway Cup-mat til narkomane

EKEBERGSLETTA/OSLO S (Dagbladet): Middagsmaten som ikke blir spist på Ekeberg, går ikke i søpla. Arne Skarpsno (75) sørger for at narkomane i Oslo får et varmt måltid hver kveld under Norway Cup. De ser på ham som en helgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mannen bak juleselskapene i Oslo rådhus for vanskeligstilte, har en travel uke under Norway Cup.

Alt som blir igjen av mat etter middagen i Ekeberghallen tar pensjonisten med seg i bilen og kjører til «plata» ved Oslo S.

- Vi kaster ikke maten, men satser på gjenbruk. Hver dag får vi mellom 100 og 500 middager i overskudd av 7500 middagsporsjoner, forteller sjef for bespisningen under Norway Cup, Leif Inglingstad. Dette er mat som ellers ville gått i søpla, men Arne Skarpsno tar med seg hver smule.

Når middagen nærmer seg slutten ved åttetida om kvelden, parkerer Arne bilen med tilhenger utenfor Ekeberghallen. Der laster han opp porsjon på porsjon.

Gatas juveler

Da Dagbladet var med Arne Skarpsno på «jobb» var det 1000 porsjoner med kalkun og karbonade til overs. Og et lass med yoghurt.

- Dette skal til gatas juveler. Det er hva de er. Gatas juveler, sier Arne Skarpsno. Han setter kursen for Oslo S. Etterpå skal han innom natthjemmet for prostituerte og forskjellige hospitser. I 20 år har han drevet med frivillig arbeid blant narkomane og vanskeligstilte i Oslo. Hver onsdag reiser han rundt med varmmat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer