Norway Cup-vinnerne som ble stjerner

Mange av de norske landslagsstjernene har slitt, jublet og grått på Ekebergsletta. Få har fått æren av å vinne, men Solveig Gulbrandsen (20) og André Bergdølmo (29) har begge opplevd gleden ved å løfte det gjeve trofeet.

- Jeg vant juniorklassen med Lillestrøm i 1990, sier André Bergdølmo til Dagbladet.

Den nåværende Ajax-spilleren sto selv bak seiersmålet i 1- 0-seieren over Mjøndalen.

- Jeg la innlegget som Ole-Martin Johansen scoret på - slikt glemmer man ikke så lett.

- Finaleseieren er helt klart det største øyeblikket jeg har fra yngre avdelinger, sier Bergdølmo, som bare spilte kvartfinale og finale i 1990. Semifinalen sto han over.

Viktig sosialt

- LSK prioriterte 3.-divisjonslaget framfor juniorlaget, og siden jeg var i a-troppen, ble det få juniorkamper på meg. Heldigvis fikk jeg spille finalen, sier han.

Bergdølmo har også vært med i turneringen flere ganger tidligere.

- Som småguttspillere kom vi til kvartfinalen. Totalt har jeg vel vært med en tre- fire ganger, sier 29-åringen, som tror Norway Cup kan være vel så viktig sosialt som sportslig.

- Selv fikk jeg ikke noe særlig inntrykk av det fordi vi bodde hjemme, men jeg vet fra turneringer utenlands at det skjer veldig mye viktig utenfor banen også, sier Bergdølmo.

- Vi sleit for å vinne!

Også landslagsspiller Solveig Gulbrandsen (20) har deltatt i Norway Cup mange ganger. Hun har spilt hele karrieren i Kolbotn, som har tradisjon for å gjøre det bra på jentesida i turneringen.

- Vi har hatt et bra lag, Kolbotn er i nærheten av Oslo, og jeg har gått på skole her, sier Solveig Gulbrandsen.

Hun har mange minner fra Norway Cup.

- Jeg var med helt fra jeg var lillejente, og det jeg husker best er at vi sleit noe sinnssykt med å vinne cupen. Vi spilte fire semifinaler og tre finaler før vi vant, sier Gulbrandsen.

Kolbotn-jenta gikk første gang til topps i 1996.

- Endelig klarte jeg også å spille bra i en finale. Det var veldig artig, og jeg ble kåret til banens beste spiller, sier Solveig Gulbrandsen.

PS! John Carew, Harald Martin Brattbakk og Thomas Myhre har også hevet det gjeve finaletrofeet over hodet.

GULLJENTE:</B> Solveig Gulbrandsen ble kåret til finalens beste spiller da Kolbotn endelig gikk til topps i Norway Cup i 1996. Her med vinnertrofeet.