Norway United sikret ny ligatittel til Manchester

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester United- Sunderland 4- 0. Ole Gunnar Solskjær fra start til slutt. Etter to minutter med elegant balanse og 1- 0. Etter 51 minutter Solskjær-magi med vipp og nettvolley.

- Vi fikk en kjempestart med scoring allerede etter to minutter. Jeg snappet opp et dårlig tilbakespill, og rundet keeper før jeg la ballen i tomt mål, skriver Ole Gunnar Solskjær på sin hjemmeside.

- Ekstreme kvaliteter, den gutten, sier Sir Alex Ferguson. Som også fikk se goalgetter Henning Berg. Norway United sikret ligagullet.

Ferguson vil ikke høre snakk om det, men han innrømmer at gullet er på vei ned Sir Matt Busby Way. Inn mot de monumentale skapene på Old Trafford:

- Nå kan vi legge bort serien for en stund, og konsentrere oss om kampen mot Real Madrid på onsdag. Håper selvsagt på spilletid mot spanjolene, skriver Solskjær på sin hjemmeside.

- Vi vil gjerne ha dette avgjort så fort som mulig, vi er utrolig nær, sier Ferguson. Skotten som hadde gjort seks forandringer på laget denne lørdagen. På benken satt Beckham, Yorke, Giggs og Berg. Andy Cole fikk sprade rundt i lakksko uten skruknotter.

Historiebøkene

- Ferguson, vanskelig for deg ikke å la Solskjær spille onsdag?

Gullskotten liker ikke spørsmålet, men svarer:

- Teddy (Sheringham) og Ole Gunnar er med i troppen til United hele tida. De har allerede skrevet seg inn i historiebøkene ved det de gjorde forrige sesong, sier Ferguson. Han legger til:

- Solskjærs andre mål knuste Sunderland, det var toppklasse. Rett og slett top class, sier manageren.

Rød som vanlig. Og blid, men nervøs for onsdag: - Når Real kommer hit vil de angripe, men vi skal hindre dem fra å score, sier Ferguson.

På benken

Henning Berg spilte ikke fra start i går, han er en av dem som skal tette igjen for spanjolene askeonsdag.

- Ja, det var flere som fikk beskjed om å hvile, kampen onsdag er den viktigste for oss så langt i sesongen. Der må vi vinne, sier Henning Berg til Dagbladet.

Foruten dobbel Solskjær figurerte det en Berg på måltavla, uvanlig.

- Ja, ikke ofte jeg scorer, sier Henning. Som roser Ole Gunnar.

- Det siste målet hans var helt fantastisk, måten han vippet ballen over forsvareren, og plasserte med venstra, sier Henning.

- Solskjær fornøyd inne i garderoben?

- Ja, ja. Det var vi alle, fordi vi vant 4- 0 uten å spille spesielt godt, sier Berg som alltid har mobiltelefonen påslått. Til glede for unge United-fans uten internett-tilgang.

- Goalgetter du også Berg?

- Ja, ikke akkurat. Det er vel over to år siden sist jeg scoret i en ligakamp for United, så det var bra. Alltid moro å lage mål.

- Tror det siste målet jeg laget faktisk var mot Everton, på Thomas Myhre, sier Henning Berg og ler.

Hele forsida

Under tittelen «OLE'S SALUTE» skriver Manchester Evening News «The Pink» om Solskjærs fantastiske mål i går. Denne sportsavisa er på gata omtrent når dommeren blåser av.

Hele førstesida er et bilde av en kjent nordmann med hendene ut til sidene...«Gunnar's double blast as Reds romp in».

Solskjær hylles i avisa. Han beskrives som den tålmodige spissen i skyggen av Ferguson-favorittene Cole og Yorke.

Henning Berg, EM-kaptein er ikke aleine om rosen. Til han med solfoten.

<B>TRIUMF:</B> Ole Gunnar Solskjær sikret seieren mot Sunderland.