Norwich satte Sunderland på plass

Tok sin annen seier på rad og klatret opp på øvre halvdel.

KOM TIL KORT: Connor Wickham (t.v.) og Sunderland fikk stryk av Grant Holt og Norwich på Carrow Road. Det nyopprykkede laget fra Norfolk har nå vunnet to kamper på rad og har begynt å finne seg til rette i Premier League.Foto: SCANPIX / AP Photo / Chris Radburn/PA
KOM TIL KORT: Connor Wickham (t.v.) og Sunderland fikk stryk av Grant Holt og Norwich på Carrow Road. Det nyopprykkede laget fra Norfolk har nå vunnet to kamper på rad og har begynt å finne seg til rette i Premier League.Foto: SCANPIX / AP Photo / Chris Radburn/PA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norwich - Sunderland 2-1.

Det er mindre enn halvannet år siden Norwich hadde tilholdssted på tredje nivå i England, har foretatt en bemerkelsesverdig reise under Paul Lamberts kyndige ledelse, og kan vise til to strake opprykk.

Etter å ha famlet litt i mørket i de fire innledende seriekampene, løsnet det på Reebok Stadium i Bolton forrige helg da laget tok sin første trepoenger i Premier League-comebacket.

Mandag fulgte de opp med en imponerende 2-1 seier over et tafatt Sunderland-lag, hvor sommerens mange nyervervelser fortsatt har til gode å finne sin plass.

Lekkert angrepsspill Grunnlaget for triumfen - den første for sesongen hjemme på Carrow Road - ble lagt etter to lærebokeksempler på utsøkt angrepsspill.

Hjemmelaget holdt trykket oppe etter en corner og vant ballen tilbake høyt i banen. Elliott Bennett kombinerte lekkert med David Fox på høyresida, og foran mål ventet midtstopper Leon Barnett, som hadde blitt stående igjen i feltet.

Han scoret enkelt, og dermed kunne Norwich gå i garderoben halvveis med en fortjent ettmålsledelse, som de skulle bygge videre på like etter hvilen.

48 minutter var spilt da venstreback Russell Martin stormet nedover langs sidelinja, mottok ballen på midten og fortsatte ufortrødent videre mot 16-meteren. Deretter slapp han ballen til Marc Tierney som hadde løpt inn bak forsvaret, i riktig øyeblikk.

I boksen hadde Steve Morrison, som spilte amatørfotball for Stevenage Borough så seint som i 2009, frigjort seg. Innlegget var perfekt og da Morrison knuste rutinerte Wes Brown i luftrommet, sto det 2-0 til Norwich.

Sunderland slo delvis tilbake i sluttminuttene, om enn ved en tilfeldighet, da Kieran Richardsons mellomting mellom skudd og innlegg gikk forbi alt og alle på sin vei mot lengste hjørne, men det ble med et trøstemål.

Dermed klatret Norwich opp på øvre halvdel av tabellen og fikk injisert en solid dose selvtillit før laget møter serieleder Manchester United på Old Trafford kommende lørdag. Etter seks runder er de best av nykommerne på en 9. plass med ett plussmål mer enn opprykkskollega QPR.

Sunderlands sterke 4-0 seier mot Stoke forrige helg, fortoner seg foreløpig som et blaff, og hardt pressede Steve Bruce bør aller helst lede laget sitt til seier hjemme mot West Bromwich på Stadium of Light til helgen.
 

FAKTA:

Norwich — Sunderland 2-1 (1-0). N: Leon Barnett (30), Steve Morison (48). S: Kieran Richardson (86). T: 26.107.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer