UTLIKNET: Kenwyne Jones steg til værs tre minutter på overtid, og reddet et poeng for Stoke.Foto: SCANPIX/AFP/HRVOJE POLAN
UTLIKNET: Kenwyne Jones steg til værs tre minutter på overtid, og reddet et poeng for Stoke.Foto: SCANPIX/AFP/HRVOJE POLANVis mer

Norwich sprakk tre minutter på overtid

Kenwyne Jones hindret hjemmeseier for ti mann.

Norwich så ut til å sikre hjemmeseier med ti mann, men Kenwyne Jones reddet 1-1 for Stoke på overtid søndag.

Paul Lamberts menn holdt ut med én mann mindre i en halv time, men fire minutter på overtid stanget Jones inn utligningen. Dermed glapp muligheten for nyopprykkede Norwich til å få en svært sterk åpning på øverste nivå i engelsk fotball. Det som kunne vært fire poeng etter to kamper ble i stedet halvert.

Et entusiastisk hjemmepublikum på Carrow Road kunne juble da innleide Ritchie De Laet fra Manchester United stanget inn 1-0 etter 37 minutters spill.

I forveien slo Bradley Johnson et frispark langt inn på Stokes banehalvdel, som De Laet headet kontant i nettet utakbart for keeper. Norwich ledet fortjent til pause.

I annen omgang holdt hjemmelaget mye på ballen, men slet med å trenge gjennom et godt organisert Stoke-forsvar. Det ble dramatisk da Leon Barnett ble utvist for å felle Jonathan Walters i det 63. minutt. Stoke fikk straffespark, men TV-bildene viste at forseelsen skjedde et godt stykke utenfor 16-meteren. Walters tok selv straffen, men han plasserte ballen dårlig slik at keeper John Ruddy reddet.

Med ti mann på banen ble resten av oppgjøret en ren forsvarskamp for Norwich. Bortelaget kom til flere sjanser, der spesielt Jones hadde en enorm mulighet fra fem meters hold to minutter før slutt.

På overtid fortsatte Stoke å male på og fikk til slutt uttelling. I det 94. minutt var 1-1 et faktum da Glenn Whelan slo presist fram til Jones, som vant i lufta og utlignet.

(NTB)