HEADET BALLEN I MÅL: Her header Anderson ballen i mål for Manchester United. Foto: AP Photo / Jon Super
HEADET BALLEN I MÅL: Her header Anderson ballen i mål for Manchester United. Foto: AP Photo / Jon SuperVis mer

Norwich var centimeter fra å sjokkere Old Trafford

Men Manchester United vant til slutt.

(Dagbladet): • Manchester United - Norwich 2-0

Etter en gnistrende sesongåpning viste Manchester United svakhetstegn mot Stoke forrige helg, og mot Basel i midtuka.

Det så lenge ut til å fortsette i samme spor hjemme mot Norwich, men Anderson og Danny Welbeck sørget for tre poeng til hjemmelaget i en ellers meget tam United-opptreden.

Et meget disiplinert Norwich-lag hadde nemlig flere gode muligheter på Old Trafford og med litt mer flaks kunne Paul Lamberts menn ha fått med seg poeng fra Old Trafford.

- Vi spilte fantastisk - Kvaliteten i de avgjørende øyeblikkene avgjorde kampen til Uniteds fordel i dag. Norwich hadde plenty med muligheter til å få med seg poeng i dag, sa Petter Myhre i TV2s studio.

Norwich-manager Paul Lambert deler Myhres oppsummering av kampen.

- Vi spilte fantastisk. Vi skapte muligheter, men når en først skaper de sjansene må en sette dem. Pilkingtons mulighet kunne vært et vendepunkt, men det er litt strengt å legge skylde på ham. Vi spilte veldig, veldig bra, sa Lambert.

- De kom hit for å forsvare seg, men det morsomme er at selv om de bare spilte lange baller mot den store fyren på topp så hadde de muligheter. Vi spilte bedre i den andre omgangen, men selv på 1-0 hadde de muligheter og det ble en god kamp de siste tyve minuttene, sa Alex Ferguson.

I stolpen Anthony Pilkington hadde nemlig flere gode muligheter, den største fikk han like før Andersons scoring da hans skudd skudd gikk via nettopp Anderson og i stolpen bak en utspilt Anders Lindegaard, som for øvrig fikk sin Premier League-debut i United-buret.

Foto: AP Photo/Jon Super
Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer

Pilkington hadde flere muligheter, og burde ha sendt Norwich i ledelsen like før Andersons scoring da han plutselig var alene med Lindegaard etter en stygg feil av Antonio Valencia.

Dessverre for Norwich gikk avslutningen til Pilkington utenfor.

Ett skudd på mål Manchester United skapte skuffende lite på eget gress, og da lagene gikk til pause hadde Alex Fergusons menn bare et skudd på mål. Det sto Wayne Rooney for da han headet over fra kloss hold.

Det bedret seg i den andre omgangen, men Norwich forsvarte seg med nesten samtlige spillere mann i store deler av kampen, og United slet voldsomt med å bryte ned kanarifuglene.

Mot slutten av kampen fikk United flere muligheter, men verken Danny Welbeck eller Wayne Rooney klarte å finne nettmaskene. Det endte dermed med tre United-poeng, men Norwich hadde fortjent mer.

UHELDIG: Norwich og Paul Lambert var uheldige som ikke fikk med seg poeng mot Manchester United. Foto: AP Photo / Jon Super / Scanpix
UHELDIG: Norwich og Paul Lambert var uheldige som ikke fikk med seg poeng mot Manchester United. Foto: AP Photo / Jon Super / Scanpix Vis mer