Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Herrelandslaget i langrenn

Nossum ny trener for herrelandslaget

Eirik Myhr Nossum (32) erstatter Tor Arne Hetland i rollen som hovedtrener for allroundlandslaget i langrenn.

DIREKTE: Den nye hovedtreneren for herrenes allroundlandslag i langrenn presenteres i dag. Video: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL (Dagbladet): Nossum ble tirsdag presentert som ny hovedtrener for herrenes allroundlandslaget i langrenn.

- Nå kommer Eirik inn i en posisjon der han må ta de vanskelige valgene, sa landslagssjef Vidar Løfshus under tirsdagens pressekonferanse.

Nossum har vært assistent under Tor Arne Hetland (44), som ga seg etter vinteren på grunn av sterk misnøye blant løperne.

- Jeg håper at jeg kan fortsette å ta vare på mine styrker som trener. Det vil overraske meg om det bare er veldig populære avgjørelser som jeg må være med og fronte i åra som kommer, sa Nossum.

Northug-venn

32-åringen, som er utdannet ved Norges idrettshøgskole, har vært trener for barndomskompisen Petter Northug i flere sesonger.

- Han er fryktelig motivert. Han er godt på gang på laget til Arild (Monsen) med den jobben som skal gjøres, og det synes jeg er fryktelig gledelig. Men jeg synes ikke det er vanskelig å være med ta ut eller ikke ta ut, sa Nossum på spørsmål om det ville bli utfordrende å håndtere en uttaksprosess av Northug.

Vidar Løfshus håper at forfremmelsen av Nossum kan føre til et enda bedre samarbeid mellom sprint- og allroundlandslaget.

- Samarbeidet har fungert veldig bra de siste åra. Vi ser for oss nå, med de personene som er fordelt på de forskjellige lagene, at det samarbeidet skal bli enda tettere, og at Eirik og Arild (Monsen) skal utfylle hverandre i enda større grad på de forskjellige lagene, sa Løfshus.

Hetland-avskjed

Med Hetland bak roret tok det norske herrelandslaget fire av seks gull og totalt sju norske medaljer under OL i Sør-Korea.

Likevel måtte suksesstreneren vike.

- Det har vært en viss slitasje mellom utøver og trener. Slitasjen ble så stor at vi konkluderte med at Tor Arne ikke kan fortsette i jobben, sa Løfshus til Dagbladet i april.

Løfshus har skrytt av Hetlands trenerkapasitet og håper Norges Skiforbund finner en ny rolle til ham.

- Tor Arne er et stort trener- og ledertalent. I likhet med meg har han forbedringspotensial på enkelte områder. Jeg håper han blir værende i systemet, for han har mye kompetanse som vi har bruk for, sa Løfshus.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!