STRAFFE-LURING: Tonje Nøstvolds piruett-straffe under EM-finalen mot Spania i 2008 er fortsatt severdig. Selv mener hun piruetten er moden for utskiftning, og øver på en ny variant som kanskje får premiere i løpet av høsten. Foto: Bjørn Langsem
STRAFFE-LURING: Tonje Nøstvolds piruett-straffe under EM-finalen mot Spania i 2008 er fortsatt severdig. Selv mener hun piruetten er moden for utskiftning, og øver på en ny variant som kanskje får premiere i løpet av høsten. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Nøstvold har øvd inn ny straffe-frekkis

Sist ydmyket hun keeperen med piruett.

(Dagbladet): Tonje Nøstvold satte et lekkert punktum for Norges overkjøring av Spania i EM-finalen i 2008 da hun scoret 33-19 på et piruett-straffekast i sluttminuttene.

På Youtube ligger scoringen med tittelen «How to know you're being humiliated by Norway - part 2» (Hvordan du vet at du blir ydmyket av Norge - del 2).

Piruett-straffer har Nøstvold drevet med siden unge år, og den sitter fortsatt.

- Ja, men den begynner å bli litt gammel nå, så jeg må prøve å finne en ny en, sier hun til Dagbladet.

Derfor øver hun på en ny straffevariant. Men den sitter ikke helt ennå. Derfor holder hun kortene tett til brystet foreløpig.

- Njaa, jeg har egentlig en, men den sliter jeg litt med.

- Kan du avsløre hva slags straffe det dreier seg om?

- Nei, jeg må trene litt mer først, sier Nøstvold. 

Premiere i hjembyen? I dag startet Møbelringen Cup i Stavanger, hvor Nøstvold har vokst opp. Om to uker starter VM i Brasil - et land hvor ballartisteri blir verdsatt meget høyt. Kanskje det er et perfekt sted for premieren for en ny trick-straffe?

- Jeg synes det er gøy å gjøre noen litt morsomme ting innimellom, så jeg håper vi får mulighet til det. Kanskje vi kan varme opp litt i Stavanger, de liker vel sånt her også? sier Nøstvold og smiler lurt.

Hun vil altså verken love eller røpe noe som helst. Det vi jo vet, er at Nøstvold var blant de mange som lot seg imponere da den gang 15 år gamle Eivind Tangen - som i mellomtiden har blitt 18 og debutert på A-landslaget - vartet opp med en YouTube-hit av et straffekast i 2009.

Kopierte Tangen Nøstvold rekonstruerte Tangens straffekast med TV 2s kommentator Harald Bredeli som keeper og noen franske busker som målstenger (se video fra TV 2 i høyremargen). Da hadde hun ikke øvd på forhånd.

Om det er Tangen-straffen eller en annen variant Nøstvold jobber med å beherske nå, vil hun altså ikke avsløre for verken norske fans eller motstanderne riktig ennå. Men vi kan håpe å få se den i bruk enten i helgas firenasjonersturnering eller under VM.

- Kanskje, kanskje, sier Nøstvold.