Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nøstvold kaller dansk håndball «upersonlig»

Selv har hun herjet i ligaen i tre år.

FRYKTES AV DANSKENE: Tonje Nøstvold ligger høyt på toppscorerlista i dansk håndball, og er en av de norske Danmarks landslagssjef Jan Pytlick frykter mest. Foto: Bjørn Langsem

Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
FRYKTES AV DANSKENE: Tonje Nøstvold ligger høyt på toppscorerlista i dansk håndball, og er en av de norske Danmarks landslagssjef Jan Pytlick frykter mest. Foto: Bjørn Langsem Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter tre år i dansk liga har Tonje Nøstvold (25) skaffet seg et beryktet navn i Danmark.

Danmarks landslagssjef Jan Pytlick vet godt hvilken skade venstreslegga til den norske kruttønna kan forårsake. I forbindelse med at han var innom en FC Midtjylland-trening før EM fikk Nøstvold klar beskjed fra Pytlick om å spare skuddarmen dersom Norge og Danmark møttes i EM.

- Han sa det mest for gøy, men jeg tror også at danskene har litt respekt for meg før semifinalen, sier Nøstvold til Dagbladet.

Nøler ikke
Nøstvold forsikrer på sin side at hun ikke har tenkt å følge oppfordringen fra den danske landslagssjefen.

- Jeg har spilt mot alle de danske jentene, så jeg kjenner de godt. Det er en klar fordel. Men samtidig kjenner de mine styrker, så det går litt begge veier. Men jeg kommer ikke til å nøle med å skyte, nei, sier Nøstvold.

Herjer i Danmark
I den danske ligaen har den blide Hundvåg-jenta notert seg for 40 scoringer i høst, nest mest i klubben bak Trine Troelsens 51 fulltreffere. I tillegg har Nøstvold vært nest sist på mange av lagets scoringer.

Før finalehelga i Danmark er Tonje Nøstvold sammen med Linn-Kristin Riegelhuth den som har skutt nest mest av de norske jentene, bare slått av det nye stjerneskuddet Nora Mørk — 36 mot 39 avslutninger.

Uttellingsprosent så langt ligger på 40, men Nøstvold kommer garantert til å teste danskenes superkeeper Karin Mortensen.

Mortensen har vist storform i EM — men Nøstvold har ikke lagt merke til noen supertakter fra Mortensenn i den danske ligaen.

- Jeg synes ikke hun har markert seg så veldig i ligaen, så hun må i så fall ha fått et løft i EM. Men samtidig har vi en keeperduo (Katrine Lunde Haraldsen og Kari Aalvik Grimsbø) i storform, så jeg er sikker på at vi uansett ikke taper keeperduellen, sier Nøstvold.

- Upersonlig
Som profesjonell håndballspiller i Danmark gjør Nøstvold gode penger, men hun tegner definitivt ikke bare et rosenrødt bilde av den danske ligaen.

- Om jeg kan være litt kritisk så må jeg innrømme at dansk håndball er litt upersonlig. I Norge er dugnadsånden sterk, og det gjør noe med samhold og trivsel i klubbene. I Danmark er det mange ansatte og store administrasjoner. Det blir mer som å gå på jobben. Vi kommer vi rett og slett litt for enkelt til det, mener Tonje Nøstvold.

I morgen kommer hun neppe enkelt til det — men på jobb skal hun. Og arbeidsoppdraget:

Å skyte Norge til EM-finale.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!