Nøstvold kaller dansk håndball «upersonlig»

Selv har hun herjet i ligaen i tre år.

FRYKTES AV DANSKENE: Tonje Nøstvold ligger høyt på toppscorerlista i dansk håndball, og er en av de norske Danmarks landslagssjef Jan Pytlick frykter mest. Foto: Bjørn Langsem

Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
FRYKTES AV DANSKENE: Tonje Nøstvold ligger høyt på toppscorerlista i dansk håndball, og er en av de norske Danmarks landslagssjef Jan Pytlick frykter mest. Foto: Bjørn Langsem Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter tre år i dansk liga har Tonje Nøstvold (25) skaffet seg et beryktet navn i Danmark.

Danmarks landslagssjef Jan Pytlick vet godt hvilken skade venstreslegga til den norske kruttønna kan forårsake. I forbindelse med at han var innom en FC Midtjylland-trening før EM fikk Nøstvold klar beskjed fra Pytlick om å spare skuddarmen dersom Norge og Danmark møttes i EM.

- Han sa det mest for gøy, men jeg tror også at danskene har litt respekt for meg før semifinalen, sier Nøstvold til Dagbladet.

Nøler ikke Nøstvold forsikrer på sin side at hun ikke har tenkt å følge oppfordringen fra den danske landslagssjefen.

- Jeg har spilt mot alle de danske jentene, så jeg kjenner de godt. Det er en klar fordel. Men samtidig kjenner de mine styrker, så det går litt begge veier. Men jeg kommer ikke til å nøle med å skyte, nei, sier Nøstvold.

Herjer i Danmark I den danske ligaen har den blide Hundvåg-jenta notert seg for 40 scoringer i høst, nest mest i klubben bak Trine Troelsens 51 fulltreffere. I tillegg har Nøstvold vært nest sist på mange av lagets scoringer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer