<strong>SCORET NORGES TRE FØRSTE:</strong> Tonje Nøstvold var i praktslag og scoret Norges tre første mål mot Frankrike.
SCORET NORGES TRE FØRSTE: Tonje Nøstvold var i praktslag og scoret Norges tre første mål mot Frankrike. Vis mer

Nøstvold leter etter feil i superkampen

- Det er aldri noe som er perfekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER (Dagbladet): Tonje Nøstvold sleit litt i oppkjøringen til EM. Formen har egentlig vært veldig bra de siste månedene, men hun fikk det ikke helt til å stemme i de siste landskampene.

I går kveld feide hun all tvil til side, da hun skjøt Frankrike i filler i starten av kampen.

Midtjylland-spilleren virket ekstremt gira på å vise seg fram.

Opp og ned - Jeg bestemmer meg alltid for å kline til, sånn tenker jeg før hver eneste kamp. Derfor var det veldig godt å treffe på den første, sier Nøstvold til Dagbladet.

Frankrike ledet to ganger innledningsvis, men så takket rogalendingen de franske jentene for oppmøtet - og startet senkingen. Og vi snakker om laget som tok VM-sølv i fjor, og har uttalt at de vil forbedre denne plasseringen i år. Den våte drømmen tørket raskt inn, mye takket være Tonjes superstart.

Nøstvold sto bak Norges fire første avslutninger. To frosker og en underarm suste inn i nettmaskene.

- Dette var gøy, det er morsomt med en skikkelig seier i åpningskampen. Det var godt å få noen treff, for det har gått litt opp og ned i det siste, sier hun.

De fire oppkjøringskampene ga henne bare sju mål, og litt for mange bomskudd og tekniske feil. I går kveld endte hun på fem scoringer på åtte skudd - det er bra for en distanseskytter.

Best når det gjelder Det er sånt man kaller å prikke inn storformen.

- Det er viktig å være der når det gjelder, sier hun.

Møbelringen Cup er morsomt det, men det er EM og VM som teller. Nøstvold kunne ikke svart kritikerne bedre.

<strong>TRYGG PÅ TONJE:</strong> Thorir Hergeirsson var sikker på EM-formen til Tonje Nøstvold. - Hun er i god fysisk form og har vært i bra slag i Danmark, så jeg var ikke redd for henne, sier han.
TRYGG PÅ TONJE: Thorir Hergeirsson var sikker på EM-formen til Tonje Nøstvold. - Hun er i god fysisk form og har vært i bra slag i Danmark, så jeg var ikke redd for henne, sier han. Vis mer

- Har du vært usikker på din egen form?

- Nei, jeg har egentlig vært veldig trygg, for jeg har gjort det bra i klubblaget. Derfor lot jeg meg ikke stresse av at det ikke gikk så bra i Møbelringen Cup.

- Ikke perfekt Norge kunne nesten ikke åpnet bedre i EM på hjemmebane. De franske jentene ble knust med 11 mål og spesielt førsteomgangen var strålende. Gro Hammerseng sa etter kampen at hun gjerne ser den om igjen på video.

Selv om Nøstvold var kjempefornøyd med åpningskampen, leter hun etter småting som gjør at det blir enda bedre neste gang.

- Så førsteomgangen var ikke bortimot perfekt?

- Nei, det er aldri noe som er perfekt. Når det gjelder mitt eget spill står jeg litt for tett på Marit (Malm Frafjord) noen ganger, som gør at de får litt for mye rom. Og så må jeg ta ut mer høyde. Det er alltid noe å jobbe med.

Det lover ikke bra for Slovenia, som er Norges motstander i kveld.

<strong>KONSENTRERT:</strong> Tonje Nøstvold er en av Norges faste straffeskyttere. I går traff hun på en av en.
KONSENTRERT: Tonje Nøstvold er en av Norges faste straffeskyttere. I går traff hun på en av en. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer