Nøstvold og Frafjord nyter medbrakt på rommet

Både grønt og glitrende.

SÃO PAULO (Dagbladet): Det er noe spesielt ved å være nordmann i Brasil snaue to uker før jul. Smørmangel er ikke et problem, mens riktig solfaktor og et tilstrekkelig væskeinntak er viktige ting å huske på.

Men midt i den brasilianske forsommeren er det nisser og blinkende lysdekorasjoner hvor man enn snur seg. For ikke å snakke om kunstige grantrær - gjerne med et lite dryss av kunstig snø.

- Det passer ikke akkurat med juletrær i denne varmen her, sier Heidi Løke.

Julebusk på rommet Men hun har lagvenninner som er av en helt annen oppfatning. For da bussen med den norske VM-troppen ankom Hotel Bourbon i São Paulo i går, kom Byåsen-spiller Tonje Nøstvold slepende på et hendig, lite juletre.

Det skulle vise seg at hun har delt omsorg for den lille plastbusken med kaptein og romkamerat Marit Malm Frafjord.

- Det kommer fra Santos. Det var viktig å ta med litt pynt derfra og få litt julestemning på rommet, sier Nøstvold.

Malm Frafjord forteller at noe av pynten har sluppet taket, men fortsatt er det rikelig med gullfargede måner, hjerter, pakker og klokker - og selvsagt en stjerne i toppen.

- Må være grønt Utenfor spillerhotellet står det mest glorete juletreet vi har observert i Brasil foreløpig. Det består utelukkende av gullstjerner, og er altså bare glitrende - og ikke det minste grønt.

- Nei, det må nesten være grønt synes jeg, sier Nøstvold.

- Ja, det er større. Men vårt er finere, fastslår Malm Frafjord.

På oppfordring fra Dagbladets fotograf tar de også et par runder rundt det lille juletreet sitt, før det bæres opp på rommet der Norge skal bo til og med finaledagen på søndag.

Før det bærer hjem til ekte norsk jul - forhåpentligvis med noe glitrende rundt halsen.

TABLOID-NISSER: Dagbladets fotograf og nettreporter grep anledningen til en runde rundt treet før avreise fra Santos i går formiddag. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
TABLOID-NISSER: Dagbladets fotograf og nettreporter grep anledningen til en runde rundt treet før avreise fra Santos i går formiddag. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix Vis mer