KAMPFIKSING: Advokatene Per Johan Sjong Larsen (t.v.), Asbjørg Lykkjen og Christian Stenberg. Tirsdag forrige uke startet straffesaken i Oslo Tingrett hvor fem tidligere fotballspillere og to andre personer er tiltalt for grovt utroskap og bedrageri. Tiltalebeslutningen beskriver en avtale om kampfiksing av to fotballkamper mot betaling. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KAMPFIKSING: Advokatene Per Johan Sjong Larsen (t.v.), Asbjørg Lykkjen og Christian Stenberg. Tirsdag forrige uke startet straffesaken i Oslo Tingrett hvor fem tidligere fotballspillere og to andre personer er tiltalt for grovt utroskap og bedrageri. Tiltalebeslutningen beskriver en avtale om kampfiksing av to fotballkamper mot betaling. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Notice: - Jeg tenkte på de pengene jeg hadde fått

Siste av siktede fotballspillere forklarte seg.

Alle de fem tiltalte fotballspillerne har forklart seg i kampfiksingssaken. Fredrik Alexander Notice var sistemann ut i Oslo tingrett tirsdag.

Saken fortsetter onsdag. Da skal de to bakmennene, en nordmann og en svenske, etter planen forklare seg.

De skal ha satset snaut 80.000 kroner på fotballkampene Østsiden - Follo 4-3 og Frigg - Asker 7-1 sommeren 2012.

Det ga en bruttogevinst på 340.000. 200.000 skal så ha blitt utbetalt «som takk for hjelpen» til de fem fotballgutta.

Dette er den første saken i norsk rettshistorie som omhandler kampfiksing.

- Ikke kontakt Notice (Asker-spiller på det aktuelle tidspunktet) svarte klart på om hadde kontakter inn mot gamblingmiljøet.

- Nei, absolutt ikke, sa Notice.

Han fortalte at han etter ferieukene i slutten av juni og begynnelsen av juli 2012 måtte møte i klubben. Der ble han gjort kjent med beskyldningene om kampfiksing.

- Jeg ble redd og urolig for min karriere da jeg ble kalt inn på møte i klubben etter ferien. Jeg tenkte på de pengene jeg hadde fått av kontakten til Alban Shipshani mens jeg var på ferie i Stockholm. Den personen var ikke en man ville være sammen med.

- Jeg ble redd. Jeg ville ikke snakke med noen, ikke pressen, ikke politiet eller noen andre.

Tøft Aktor Asbjørg Lykkjen kjørte tirsdag Notice hardt når det gjaldt teledata fra dagene kort etter kampen 24. juni.

Notice strevde med å svare på de detaljerte spørsmålene.

Han var ikke med på turen til Uddevalla 19. juni 2012. Påtalemyndigheten mener at det der - på restaurant Pingvinen - ble lagt planer for kampfiksingen.

Der var spillerne Formose Pape Mendy, Drin Shala, Saif Haydar Jafar (alle Follo) og Alban Shipshani (Asker) til stede. Den svenske bakmannen skal også ha vært på plass i lokalet.

Det er gitt flere forklaringer fra spillerne på hvorfor de var i Sverige. Kjøp av snus og halalkjøtt er nevnt. I tillegg ble en forretningsidé (eksklusive solbriller) brakt opp av et par av spillerne.

Det er satt av snaut fire uker til saken med siste dag 27. mars.

Strafferammen for forholdene er seks og ti års fengsel.

(NTB)