FAVORITTSPILLEREN: Nei, det er ikke Cristiano Ronaldo som er favorittspilleren til Notodden-keeper Nuno Marques. - Jeg kunne sagt Ronaldo, men alle sier han. Fabio Coentrao er min favoritt. Han har overrasket de fleste, og fortjener all skryten han får, sier Notodden-keeperen til Dagbladet. Foto: EPA / Paulo Cunha
FAVORITTSPILLEREN: Nei, det er ikke Cristiano Ronaldo som er favorittspilleren til Notodden-keeper Nuno Marques. - Jeg kunne sagt Ronaldo, men alle sier han. Fabio Coentrao er min favoritt. Han har overrasket de fleste, og fortjener all skryten han får, sier Notodden-keeperen til Dagbladet. Foto: EPA / Paulo CunhaVis mer

Notodden-keeper blir nedringt av portugisisk presse

- De vil vite alt om Norges svakheter.

LIVESTUDIO LØRDAG: Portugal - Norge fra klokka 22.00!

(Dagbladet): Når Norge møter Portugal lørdag vil både det portugisiske landslaget og folket være godt forberedt på hva som venter dem.

Portugisisk presse har de siste ukene ringt Notoddens portugisiske keeper Nuno Marques for å hale ut informasjon om Egil «Drillo» Olsens mannskap.

- Det har blitt mye i det siste. Det var mye i fjor (da lagene møttes på Ullevaal), men kanskje enda mer nå, sier den tidligere Lyn- og Bryne-keeperen til Dagbladet.

Vil vite om svakhetene De portugisiske journalistene er først og fremst ute etter svakhetene og styrkene til Norges landslag.

- Jeg pleier å si at Norge er veldig gode defensivt, og at de liker å ligge dypt for å satse på kontringer. De er også veldig interessert i «Drillo», som jeg pleier å si er en spesiell, men veldig god trener. Han har en egen evne til å få folk til å virkelig tro at de er gode, sier Marques.

I NORGE SIDEN 2004: Nuno Marques har tidligere spilt i Benfica, Lyn og Bryne. Nå spiller han i Notodden. Her jubler han for seier over Vålerenga i 2004. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix .
I NORGE SIDEN 2004: Nuno Marques har tidligere spilt i Benfica, Lyn og Bryne. Nå spiller han i Notodden. Her jubler han for seier over Vålerenga i 2004. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix . Vis mer

Selv om henvendelsene har vært mange, synes keeperen det bare er gøy å bli spurt.

- Det er hyggelig å vite at jeg fortsatt har et navn i Portugal, sier Marques som spilte for Benfica i seks år før han ble utleid og senere kjøpt av Lyn i 2004.

Marques kommenterte det forrige møtet mellom Norge og Portugal for en portugisisk radiostasjon.

- Det var synd med resultatet, men bortsett fra det var det en veldig gøy opplevelse.

Tøff kamp Marques tror Portugal vinner kampen 3-1. Han tror Cristiano Ronaldo kommer til å score to mål, Nani ett og at Brede Hangeland reduserer. På en corner. Selvfølgelig.

Men at det blir en lett kamp for hjemmelaget, det tror han ikke.

PANSERTAKLING: John Carews presset Portugals keeper Eduardo, og satte inn en takling. Erik Huseklepp styrte ballen i mål da Norge sist møtte Portugal. Foto:  Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
PANSERTAKLING: John Carews presset Portugals keeper Eduardo, og satte inn en takling. Erik Huseklepp styrte ballen i mål da Norge sist møtte Portugal. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

- Det blir en tøff kamp for Portugal. Ikke så lett som mange portugisere tror. Norge har gjort de veldig bra mot store lag som for eksempel oppgjørene mot Tyskland, Frankrike og Portugal i fjor viste.

- Men Portugal er mer motivert nå enn det de var i fjor, og de beste spillerne er i form. Men det er fotball - alt kan skje, sier 30-åringen.

Stopperkjempen Ricardo Carvalho mister kampen med en ryggskade, men Marques mener at Real Madrid-spillerens fravær ikke har så mye å si for «A Selecção».

- Det er mange gode erstattere. Bruno Alves for eksempel. Det er ingen krise.

SEIRET: Norges menn gikk seirende ut av møtet med Portugal på Ullevaal i fjor. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
SEIRET: Norges menn gikk seirende ut av møtet med Portugal på Ullevaal i fjor. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix Vis mer