Novak Djokovic stoppet «Ali»

Serberen brøt Nadal-Federer-dominansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Novak Djokovic måtte avgi sett for første gang, men kom tilbake og stoppet Jo-Wilfried Tsongas eventyrferd i Australian Open.

Den tredjeseedede serberen fulgte opp sin semifinaleseier mot verdensener Roger Federer lørdag og tok sin første Grand Slam-tittel med sifrene 4-6, 6-4, 6-3, 7-6 (7-2).

- Første «outsider»-seier på tre år

Dermed brøt han en rekke på 11 Grand Slam-turneringer som var vunnet enten av Federer eller Rafael Nadal. Forrige «outsider» som seiret var Marat Safin i Australian Open for tre år siden.

Useedede Tsonga har vært en sensasjon i turneringen. Den 38.-rankede franskmannen ser ut som en ung Muhammad Ali og har knocket konkurrentene en etter en.

Han tok seg av Nadal i strake sett i semifinalen og trykket Djokovic mot repene med seier i første sett, men så tok eventyret slutt.

Yngste vinner siden 1985

I en kamp der begge spillere slet med kramper i beina slo 20-årige Djokovic nådeløst tilbake med seier i annet og tredje sett.

I det fjerde avverget han en avgjørende bruddsjanse for Tsonga før han i sin 13. Grand Slam-turnering sikret sin første tittel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer