Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Novak Djokovic stoppet «Ali»

Serberen brøt Nadal-Federer-dominansen.

Novak Djokovic måtte avgi sett for første gang, men kom tilbake og stoppet Jo-Wilfried Tsongas eventyrferd i Australian Open.

Den tredjeseedede serberen fulgte opp sin semifinaleseier mot verdensener Roger Federer lørdag og tok sin første Grand Slam-tittel med sifrene 4-6, 6-4, 6-3, 7-6 (7-2).

- Første «outsider»-seier på tre år

Dermed brøt han en rekke på 11 Grand Slam-turneringer som var vunnet enten av Federer eller Rafael Nadal. Forrige «outsider» som seiret var Marat Safin i Australian Open for tre år siden.

Useedede Tsonga har vært en sensasjon i turneringen. Den 38.-rankede franskmannen ser ut som en ung Muhammad Ali og har knocket konkurrentene en etter en.

Han tok seg av Nadal i strake sett i semifinalen og trykket Djokovic mot repene med seier i første sett, men så tok eventyret slutt.

Yngste vinner siden 1985

I en kamp der begge spillere slet med kramper i beina slo 20-årige Djokovic nådeløst tilbake med seier i annet og tredje sett.

ELLEVILT: Serbiske Novak Djokovic visste knapt hvordan han skulle oppføre seg etter at Australian Open-seieren var et faktum. Kanskje ikke så rart, han har jo aldri opplevd noe sånt før. Foto: DENNIS M. SABANGAN/EPA/SCANPIX
ELLEVILT: Serbiske Novak Djokovic visste knapt hvordan han skulle oppføre seg etter at Australian Open-seieren var et faktum. Kanskje ikke så rart, han har jo aldri opplevd noe sånt før. Foto: DENNIS M. SABANGAN/EPA/SCANPIX Vis mer

I det fjerde avverget han en avgjørende bruddsjanse for Tsonga før han i sin 13. Grand Slam-turnering sikret sin første tittel.

Han er den yngste siden 1985 som vinner Australian Open, og den første serbiske mann som vinner en Grand Slam-tittel i single.

(NTB)

image: Novak Djokovic stoppet «Ali»
FINALE-TAP: Franske Jo-Wilfried Tsonga måtte til slutt se seg slått under Australian Open.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media