Nowitzki strålte da Mavericks snudde til seier

Lå under med 15 poeng i sluttminuttene.

Dirk Nowitzki glimtet til da Dallas Mavericks kom tilbake og utlignet til 1-1 i kamper mot Miami Heat i den andre finalekampen i NBA-sluttspillet torsdag. Her i duell med Le Bron James. Foto: EPA/TANNEN MAURY CORBIS
Dirk Nowitzki glimtet til da Dallas Mavericks kom tilbake og utlignet til 1-1 i kamper mot Miami Heat i den andre finalekampen i NBA-sluttspillet torsdag. Her i duell med Le Bron James. Foto: EPA/TANNEN MAURY CORBIS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dirk Nowitzki glimtet til da Dallas Mavericks kom tilbake og utlignet til 1-1 i kamper mot Miami Heat i den andre finalekampen i NBA-sluttspillet torsdag.

Mavericks utlignet ikke bare i kamper, men kom tilbake etter å ha ligger under med 15 poeng mot slutten av kampen.

Nowitzki som hadde scoret 25 poeng og tatt elleve returer satte inn de to siste poengene med tre sekunder igjen på kampuret. Heats Dwyane Wade forsøkte seg med en 28 meters tre poengs forsøk med sluttsignalet lød, men ballen traff bare ringen slik at kampen endte 95-93.

Med litt over sju minutter igjen av kampen og en 88-73-ledelse etter å ha scoret 13 poeng uten at motstanderne hadde fått noen syntes Miami å ha full kontroll på kampen, men så startet Dallas og Nowitzki opphentingen. De svarte med å score 20 poeng mot hjemmelagets 2.

- Forsvarsmessig begynte det å fungere og vi fikk bedre kontakt med dem. Vi begynte å presse over hele banen. Offensiv satt sperringene våre. Selv om vi tapte noen annenballer defensivt så fikk vi noen stopp i spillet og klarte å utnytte den gode flyten, sa Nowitzki som slet med en fingerskade i den første kampen. Han slet også innledningsvis i torsdagens kamp med bare tre poeng på ti forsøk.

For Miami ble Wade toppscorer med sine 36 poeng. De tre neste finalene spilles i Dallas og første kamp går søndag.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer