Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nr 21 - men Kjus er like rolig

I går hadde Lasse Kjus 21. beste treningstid i Bormios utforløype. Avstanden fram til Werner Franz var tre sekunder. I morgen er det verdenscuprenn - men Kjuser'n er ikke bekymret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg var nummer 63, seks sekunder bak bestemann på trening i Beaver Creek. I rennet ble jeg tredjemann. Stigninga er der, sier en optimistisk Lasse Kjus til Dagbladet.

Han ønsker ikke å krisemaksimere den dårlige kjøringa innledningsvis i sesongen. Han vil heller ikke innrømme at han er bekymret.

Ikke best lenger

- Jeg er ikke lenger blant de beste. Men heldigvis er jeg flink til å omstille meg.

Ha nevner flere årsaker til den dårlige treningsomgangen i går:

- Jeg kjørte passivt. Jeg brukte storslalåmdress. I de vanskelige partiene kjørte jeg ikke med full fart inn i svingene. Jeg kjente for mye på underlaget.

Formen er fin og kroppen fungerer. Det er teknikken som ikke henger med.

Kjører dårlig

- Kort sagt kjører jeg dårlig på ski. Jeg tror jeg vet hva som er årsaken, og jobber hardt med meg sjøl. Det er mye å gå på, og omslaget kan komme når som helst - eller ikke i det hele tatt denne vinteren.

- Men jeg har ikke OL-panikk. Kanskje ser jeg langt mer positivt på tilværelsen allerede etter morgendagens renn, sier Lasse Kjus.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!