Nr 51 på FIFA-rankingen, hva så? Høgmo må levere VM-håp for å beholde jobben inn i 2017

Han strøk til EM, men fikk lov til å gå om igjen. I løpet av året sier mekanismene at Per-Mathias Høgmo må bestå den første deleksamen på veien til VM i Russland.

HØGMO PRØVER IGJEN: Norge har fem treningskamper før VM-kvalifiseringa begynner mot Tyskland 4. september. I løpet av de kampene må Per-Mathias Høgmo gjøre Norge så konkurransedyktige at det ikke er noen tvil om hvem som skal trene landslaget i 2017 også. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
HØGMO PRØVER IGJEN: Norge har fem treningskamper før VM-kvalifiseringa begynner mot Tyskland 4. september. I løpet av de kampene må Per-Mathias Høgmo gjøre Norge så konkurransedyktige at det ikke er noen tvil om hvem som skal trene landslaget i 2017 også. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TALLINN (Dagbladet.no): Norge hadde EM-kvalifiseringens yngste lag, holdt nullen i seks av 12 kamper og tok 19 poeng i en gruppe med Italia, Kroatia, Bulgaria, Aserbajdsjan og Malta. Hadde det ikke vært for elendighetene i to play off-kamper mot Ungarn ville EM-kvalifiseringen til EURO 2016  gått inn i historien som godkjent pluss. Men fordi laget mistet mye av trøkket da det gjaldt som mest, Ørjan Nyland slapp inn en tvilsom goal på Ullevaal (0-1) og Per-Mathias Høgmo bommet grovt med laguttaket i Budapest, vel, da ble alt håpløst.

Og for mange enda verre enn det.

BEGGE DELER ER greit - både håpløst og dobbelt-håpløst - fordi fotball på dette nivået, for folk flest vel å merke, handler om følelser og resultater. Og bare det, egentlig. Utvikling får andre ta seg av. Folket vil ha resultater nå. Det er alltid nå. Så vinner du er det greit nesten uansett hvordan det ser ut, og taper du - fordi vi nordmenn ble bortskjemte med tre av fire sluttspill fra 1994 til 2000 - er det helt på trynet.

Sånn er det i Norge.

Som om deltakelse i EM- og VM-sluttspill er et minimumskrav for om landslaget får godkjent eller ikke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer