Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NRK: - FIS endrer reglene. Nå har Bjørgen vunnet mer enn Bjørndalen

Har fått tilgang til brev.

102!: Marit Bjørgen gjør et byks fra 75 til 102 verdenscupseiere, skriver NRK.
102!: Marit Bjørgen gjør et byks fra 75 til 102 verdenscupseiere, skriver NRK. Vis mer

(Dagbladet): NRK melder i dag at de har fått tilgang til et brev der Det internasjonale skiforbundet (FIS) bekrefter at de endrer reglene for telling av verdenscupseiere.

Nå skal nemlig også tour-seiere telles: Og det har tilbakevirkende kraft. Tidligere har det vært slik at etappeseierne i Tour de Ski ikke har telt, men nå gjør de det.

Det er statistikknettstedet Infostrada som har fått dette brevet fra FIS, og har allerede rukket å telle opp. De har kommet fram til at Marit Bjørgen plutelig har flere verdenscupseiere enn legendariske Ole Einar Bjørndalen:

Marit Bjørgen gjør et byks fra 75 til 102 verdenscupseiere, og passerer dermed Bjørndalens 95. Petter Northug hopper fra beskjedne 18 til 36 verdenscupseiere.

De nye reglene fungerer slik, ifølge NRK:

Hver verdenscup og etappe-verdenscupseier er like mye verdt. I jaktstarter vinner den som kjører over mål først (utøveren med best tid før flest FIS-poeng, men det teller ikke som verdenscupseier) Unntaket fra regelen over er siste etappe av tourer (Ruka Triple, Tour de Ski, verdenscupfinalen, Ski Tour Canada). Der får utøveren med best tid verdenscupseieren for enkeltetappen, mens utøveren som kommer først i mål får verdenscupseier for touren sammenlagt. Tidligere måtte utøvere fullføre touren for å beholde verdenscupseieren. Vi har bestemt at de får beholde verdenscupseieren uansett om de fullførte touren eller ikke.
PS! Marit Bjørgen er som kjent gravid, og har termin i disse dager.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media