Skiskytterstevne i Russland:

NRK: - Har ikke vurdert boikott

Verdens Antidopingbyrå og Antidoping Norge kritiske til renn i Russland.

TIL RUSSLAND: Johannes Thingnes Bø og de norske løperne er klare for russiske løyper. Flere nasjoner boikotter. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TIL RUSSLAND: Johannes Thingnes Bø og de norske løperne er klare for russiske løyper. Flere nasjoner boikotter. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Landslagene til USA, Canada, Tsjekkia og Ukraina boikotter skiskytterrennene i russiske Tjumen denne uka. Verdens antidopingbyrå (Wada) og Antidoping Norge er også kritiske til at rennene gjennomføres, ettersom Russland ikke arbeider i overensstemmelse med antidopingreglene.

Torsdag starter skiskyttergutta med sprint i et stevne som avslutter verdenscupen og er blitt sesongens mest kontroversielle stevne.

NRK opplyser til Dagbladet at de vil sende stevnene som normalt.

Eksempelvis tysk tv ved kanalene ARD og ZTF sendte et signal og boikottet sykkelrittet Tour de France i fire år etter alle dopingavsløringene i sykkelsporten. I 2015 var sykkel tilbake på skjermen.

Noe sånt er ikke aktuelt for NRK.

- NRK overfører rennene som normalt. Vi gjør normal journalistikk fra Russland, akkurat som andre medier som Dagbladet vil gjøre, sier sportssjef i NRK, Egil Sundvor, til Dagbladet.

Han utdyper:

- Vi har ikke vurdert boikott av stevnene i Tjumen. I NRK har vi stadig interne diskusjoner, men vi vil ikke foreta oss noe ekstraordinært rundt skiskytterrennene i Russland. Vi sender rennene akkurat som alle andre verdenscuprenn i skiskyting, sier Sundvor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer