Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skiskytterstevne i Russland:

NRK: - Har ikke vurdert boikott

Verdens Antidopingbyrå og Antidoping Norge kritiske til renn i Russland.

TIL RUSSLAND: Johannes Thingnes Bø og de norske løperne er klare for russiske løyper. Flere nasjoner boikotter. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TIL RUSSLAND: Johannes Thingnes Bø og de norske løperne er klare for russiske løyper. Flere nasjoner boikotter. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Landslagene til USA, Canada, Tsjekkia og Ukraina boikotter skiskytterrennene i russiske Tjumen denne uka. Verdens antidopingbyrå (Wada) og Antidoping Norge er også kritiske til at rennene gjennomføres, ettersom Russland ikke arbeider i overensstemmelse med antidopingreglene.

Torsdag starter skiskyttergutta med sprint i et stevne som avslutter verdenscupen og er blitt sesongens mest kontroversielle stevne.

NRK opplyser til Dagbladet at de vil sende stevnene som normalt.

Eksempelvis tysk tv ved kanalene ARD og ZTF sendte et signal og boikottet sykkelrittet Tour de France i fire år etter alle dopingavsløringene i sykkelsporten. I 2015 var sykkel tilbake på skjermen.

Noe sånt er ikke aktuelt for NRK.

- NRK overfører rennene som normalt. Vi gjør normal journalistikk fra Russland, akkurat som andre medier som Dagbladet vil gjøre, sier sportssjef i NRK, Egil Sundvor, til Dagbladet.

Han utdyper:

- Vi har ikke vurdert boikott av stevnene i Tjumen. I NRK har vi stadig interne diskusjoner, men vi vil ikke foreta oss noe ekstraordinært rundt skiskytterrennene i Russland. Vi sender rennene akkurat som alle andre verdenscuprenn i skiskyting, sier Sundvor.

NRK-TOPP: Sportssjef i NRK Egil Sundvor. Foto: Knut Bry / NRK
NRK-TOPP: Sportssjef i NRK Egil Sundvor. Foto: Knut Bry / NRK Vis mer

Den norske troppen reiste i går til Russland, der alle beste er med. Unntaket er Emil Hegle Svendsen som har vært syk etter OL, og har nå reist i et planlagt bryllup.

- Alle løperne ønsket å reise, og da forholder vi oss til det, sier Erlend Slokvik, president i Norges Skiskytterforbund, til Dagbladet.

Norges Skiskytterforbund har hele tiden vært kritiske til rennene i Russland, men ønsket ikke en boikott som flere av de andre landslagene praktiserer.

- Vi mener det blir feil av oss med boikott av renn der løperne selv ønsker å gå. Derfor har ikke vi gått inn for en boikott av stevnene, men lar det være opp til hver enkelt løper, sier Slokvik. ​​​

Norges Skiskytterforbund har gjort følgende uttak Tjumen:

Herrer:

Johannes Thingnes Bø, Markane IL

Tarjei Bø, Markane IL

Erlend Øvereng Bjøntegaard, IL Beveren

Lars Helge Birkeland, Birkenes IL

Henrik L`Abée-Lund, Oslo Skiskytterlag

Ole Einar Bjørndalen, Simostranda IL

Fredrik Gjesbakk, Bossmo & Ytteren IL

Vetle Sjåstad Christiansen, Geilo IL

Kvinner:

Tiril Kampenhaug Eckhoff, Fossum IF

Marte Olsbu, Froland IL

Synnøve Solemdal, Tingvoll IL

Ingrid Landmark Tandrevold, Fossum IF

Hilde Fenne, Voss Skiskytterlag

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!