NRK: - Tabbe

Og Bjørgen innrømmer: - Kanskje litt naivt fra min side.

I SOFAEN: Marit Bjørgen var i en uvant situasjon da hun gjestet Idrettsgallaen uten å være nominert. Foto/Reporter: Marte Nyløkken Helseth. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

40 år gamle Marit Bjørgen imponerer på vei tilbake til langrennsmiljøet. Hun ønsker å gå enkelte løp, og bryne seg på eliten - spesielt innenfor langløp. Men nå kan hun få problemer.

Årsak: Hun er ikke registrert i antidopingprogrammet Adams.

- Hun er i kjempeform, og kunne prøvd seg mot langrennseliten allerede til helga. Men en aldri så liten tabbe gjør at hun uansett er uaktuell, melder NRK.

Det gjør at tobarnsmoren ikke kan stille opp på Beitostølen til helga, selv om dette uansett ikke var planen.

HAFJELL: Heidi Weng fikk sjokk da et tre blåste over ende under treningsøkta på Hafjell. Reporter/video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås Vis mer

- Jeg kommer nok ikke til å gå der. Jeg har vært ute av antidopingprogrammet. Jeg la opp da jeg la opp. Og jeg må være på det programmet i et halvt år, forteller Bjørgen til NRK.

- Jeg var litt seint ute.

Adams er en elektronisk kalender der du må registrere aktivitetene dine. For å gå FIS-renn må du dette, slik at antidopingjegerne kan finne deg, hvis de ønsker.

Sesongens hovedmål er Vasaloppet. Og spørsmålet er hva Bjørgen får til av comeback nå.

- Jeg trodde det holdt at jeg sa ifra at jeg er tilgjengelig for testing med å si at jeg skal gå noen langløp. Jeg trodde ikke jeg skulle tilbake på Adams, kanskje litt naivt fra min side. Så jeg tar dette på min kappe, sier hun til NRK.

AKTIV: Barna i Nordlandia barnehage får storfint besøk i forbindelse med satsinga «Jump Norlandia», som skal styrke barnas motoriske kompetanse før skolestart. Video: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Hun imponerer i alle fall sine tidligere lagvenninner:

- Marits form er bra, den. Det blir spennende å se henne til vinteren, sier Therese Johaug til Dagbladet.

- Marit er ikke der hun var før, men er på et bra nivå. Jeg tror Marit vil gjøre det bra. Bjørgen is back in business!

Så spørs det hva det blir til av konkurranser, for 40-åringen som offisielt har lagt opp.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer