Magnus Carlsen og Kindred

NRK: Carlsen har tette bånd til spillbransjen

Magnus Carlsen overrasket mange da han tirsdag opprettet klubben Offerspill for å få stemmerett ved neste kongress. Der skal det avgjøres om Sjakkforbundet skal inngå et samarbeid med spillselskapet Kindred.

OMSTRIDT GREP: Det har kommet mange reaksjoner på Carlsens forsøk på å skaffe seg stemmerett ved kongressen. Nå kommer det fram at han har tette relasjoner til flere aktører i spillbransjen. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
OMSTRIDT GREP: Det har kommet mange reaksjoner på Carlsens forsøk på å skaffe seg stemmerett ved kongressen. Nå kommer det fram at han har tette relasjoner til flere aktører i spillbransjen. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag ble det kjent at sjakkverdensmesteren har etablert klubben Offerspill SK. Målet har vært å verve minst 1000 medlemmer, hvilket vil gi klubben 40 delegater på den kommende kongressen i Norges Sjakkforbund.

Det kan komme til å avgjøre dragkampen om den omstridte samarbeidsavtalen med spillselskapet Kindred. I en video er Carlsen klar på at den nye klubben er tilhenger av at den 50 millioner kroner store avtalen blir en realitet.

Nå melder NRK at Carlsen har flere rundt seg som har tette relasjoner til spillbransjen. At dette har en sammenheng benekter imidlertid Magnus Carlsens manager, Espen Agdestein.

- De har ikke noe med hverandre å gjøre annet enn at de er gode venner fra langt tilbake, sier Agdestein på spørsmålet om hvorfor Magnus Barstad, konsulent for Unibet, er den som har kjøpt domenet til klubben Offserspill.

- Nå er jeg ikke ansatt i Unibet, men jeg tipser om fotball og basketball som konsulent. Jeg er med i Offerspill for min kompetanse på SoMe og entreprenørskap. Og fordi jeg er en venn av Magnus. Noe jeg har vært lenge før Unibet kom på banen, skriver Barstad på Twitter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer