Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NRK: Det går mot OL-ja i Høyre

Det er klart flertall i Høyres stortingsgruppe for OL i Oslo i 2022. Det viser en ringerunde NRK har foretatt.

NRK har kontaktet alle Høyres 48 stortingsrepresentanter med spørsmål om de ønsker OL i Oslo. 23 representanter svarer ja, ni sier nei, mens 13 fortsatt ikke har bestemt seg. Det er bare Heidi Nordby Lunde som ikke har svart på NRKs henvendelse, mens Olemic Thommesen og Anders B. Werp ikke ønsker å svare.

Når Høyres stortingsgruppe samles neste onsdag, vil den trolig ta stilling til om OL i Oslo får statsgaranti. Siden Frp sier nei, kan et ja fra Høyre være avgjørende for om det blir OL i Oslo i 2022.

- Jeg fornemmer at det er en majoritet i Høyre som er for OL. Men saken skal behandles på gruppemøtet, så jeg skal ikke forskuttere noe resultat. Det blir et ulidelig spennende gruppemøte, sier Akershus-representant Hårek Elvenes.

I juli sa et klart flertall av Høyres fylkesledere ja til OL i Oslo i 2022. Av 16 fylkeslederne som Klassekampen var i kontakt med, sa elleve et klart ja, mens bare én sa nei. Fire var usikre.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling