NRK-ekspert: - Overrasket

Var Falun-helga et signal om tronskifte innenfor kvinnenes langrenn? Therese Johaug (32) ble slått i to renn. NRK-ekspert Fredrik Aukland er overrasket over at hun ikke vant intervallstarten.

SLÅTT TO GANGER: Therese Johaug. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SLÅTT TO GANGER: Therese Johaug. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Andreplass fredag. Og tredjeplass lørdag.

Therese Johaug er vant til å vinne omtrent alt hun stiller opp i. Men i helgas verdenscuprenn i Falun måtte hun se seg slått av Jessie Diggins på 10 kilometer fristil intervallstart.

På 10 kilometer klassisk fellesstart var både svenske Linn Svahn og russiske Julija Stupak foran Johaug.

- Jeg ble overrasket over at hun ble slått i intervallstarten. Men vi har sett tendensen: De andre kommer nærmere, sier NRK-ekspert Fredrik Aukland til Dagbladet.

Før Falun-helga hadde Johaug vunnet alt denne sesongen. På 10 kilometer fristil intervallstart har det gått nesten fem år siden hun sist ble slått.

Aukland påpeker at han har sett «flere tendenser» til at det nå begynner å spisse seg til rundt langrennsdronningen. I det gnistrende vinteræret i Falun ble hun halsende etter.

- Vi har sett at Frida Karlsson og Ebba Andersson har vært ganske nære. Vi har også sett at Helene Marie Fossesholm har vært inntil et halvt minutt nære Johaug. I Tour de Ski gikk Diggins veldig fort i fraværet av de norske løperne. Det er flere tendenser som tilsier at konkurransen tilspisser seg. Når vi møter løyper som i Falun, bydde det seg en mulighet, sier Aukland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer