DRAMATISK: Susanna Forsström mistet kontrollen i Granåsen, men slapp fra det med helsa i behold. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
DRAMATISK: Susanna Forsström mistet kontrollen i Granåsen, men slapp fra det med helsa i behold. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpixVis mer

Raw Air 2019

NRK-ekspert: - Utrolig

Susanna Forsström (24) fra Finland falt stygt i Granåsen under Raw Air, men hentet seg fantastisk inn.

Maren Lundby (24) økte ledelsen i Raw Air da hun vant kvalifiseringen i Granåsen i Trondheim onsdag kveld. På de neste plassene fulgte Eva Pinkelnig fra Østerrike og Yuki Ito fra Japan.

Men en av de største snakkisene i Trondheim var fallet til Susanna Forsström fra Lahti i Finland. Hun hoppet som nummer to i kvalifiseringen, og det hele så ut til å ende svært stygt. Men på mirakuløst vis kom hun seg ut av bakken for egen maskin. Årsak: Kroppsbeherskelse!

Fallet fikk NRK-duoen Christian Nilssen og Johan Remen Evensen til å kave seg opp i boksen:

Nilssen: - Oi, så har vi et stygt fall av Susanna Forsström fra Finland. Det så ut som om det etter forholdene gikk greit likevel?

Evensen: - Ja, det gjorde faktisk det. Det ser ut som hun berger utrolig bra på det hoppet der. Kjempegod kroppsbeherskelse gjør at hun klarer å hente seg inn. Hun har nok slått seg litt. Men det er utrolig at det går så bra som det gjør. Hun hoppet med litt for mye rotasjon framover.

Den andre NRK-eksperten under Raw Air - Anders Jacobsen - trekker fram fallet til Andreas Stjernen i Lahti i februar.

- Det er en likhet med fallet til Stjernen. Man går litt for hardt i skiene, sa han på direkten.

Forsström endte sist i kvalifiseringen etter å ha fått hoppet registrert til 65 meter.

For Lundbys del ble det en ny flott dag i bakken. I Raw Air-sammendraget leder hun nå med 26,8 poeng på Katharina Althaus fra Tyskland. Jentene avslutter hoppturneringen i Granåsen torsdag, og 26,8 poeng burde være nok til å vinne sammenlagt.

- Det burde være det, men alt kan skje. Jeg tør ikke innkassere noe i det hele tatt, sier Lundby til NTB.

Stefan Kraft vant herreklassen onsdag. Robert Johansson ble nummer åtte.