Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NRK-ekspert: Både Hattestad og Northug bør gå sprinten

Da må en av de tre forhåndsuttatte stå over.

SEIRET I DAG: Ola Vigen Hattestad kunne takke de fremmøtte etter seieren i dag. NRK-ekspert Torgeir Bjørn mener både han og Northug bør gå sprint i OL. Foto: EPA / ANDREA SOLERO / NTB scanpix
SEIRET I DAG: Ola Vigen Hattestad kunne takke de fremmøtte etter seieren i dag. NRK-ekspert Torgeir Bjørn mener både han og Northug bør gå sprint i OL. Foto: EPA / ANDREA SOLERO / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mangeårig NRK-ekspert Torgeir Bjørn mener at både Petter Northug og Ola Vigen Hattestad bør få gå sprinten i OL.

Bjørn var tidlig ute med å si at landslagsledelsen satte seg selv i en svært vanskelig posisjon med å forhåndsutta tre sprintplasser allerede i NM. Han mente det kunne oppsto problemer etter søndagens sprint i Toblach.

- Det jeg fryktet slo til.

- Hva bør landslagsledelsen gjøre nå?

- Tabben var å gi tre stykker klarsignal før det som skjedde i helga. Det var unødvendig. Jeg synes at Petter Northug bør gå sprinten i OL. Det er hans beste individuelle OL-øvelse, og han vant sprinten i prøve-OL. Jeg mener også at Ola Vigen Hattestad bør gå OL-sprinten etter at han gikk bort og vant i dag. Han bør få en plass. Logikken i det betyr rett og slett at en av de tre OL-uttatte (Anders Gløersen, Eirik Brandsdal og Finn Hågen Krogh) bør få kontrabeskjed. Det er uansett en ugunstig situasjonen, sier Bjørn til NTB.

(NTB)


Hele Norges coronakart