BARE ETT POENG:  Maren Mjelde,  Lene Mykjåland og  Kristine Minde depper etter 2-2-kampen mot Østerrike.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
BARE ETT POENG: Maren Mjelde, Lene Mykjåland og Kristine Minde depper etter 2-2-kampen mot Østerrike. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

NRK-ekspert om jentenes rot: - Det er skremmende

Mener Norge har et for lavt bunnivå.

• Norge - Østerrike 2-2

(Dagbladet): De norske fotballkvinnene spilte 2-2 mot Østerrike i EM-kvalifiseringen - og prestasjonen imponerte verken Dagbladets kommentator Morten Pedersen eller NRKs fotballekspert Tom Nordlie.

- Det er skremmende stor forskjell på det høye og det lave nivået. Norge slår bort ballen i for enkle situasjoner. I starten av kampen trodde jeg Norge skulle vinne enkelt, sier Nordlie til Dagbladet.

Reagerte på jubel Den tidligere trenerprofilen kommenterte kampen direkte på NRK, og reagerte i sekundene etter kampslutt på landslagssjef Roger Finjord som jublet.

- Det blir feil der og da. Ett sekunds glede er lov, men det har noe med signaleffekten å gjøre. Jeg tror alle de norske spillerne er misfornøyd med kampen, sier Nordlie til Dagbladet.

NRK-eksperten forstår likevel at Finjord er lettet.

- Tar jeg på meg trenerhatten, så skjønner jeg selvsagt at det er viktig å ikke tape kampen. Men jeg synes det er rart å juble da alle spillerne henger med hodet, sier Nordlie.

Maren Mjelde og Isabell Herlovsen scoret målene for Norge i en kamp der fotballkvinnene slet med å komme til store sjanser. I stedet var det faktisk Østerrike som skapte mest.

- Norge har så mange gode enkeltspillere, men jeg savner at de presterer som et lag. På sitt beste er laget bra, men bunnivået er for dårlig. I dag er det personlige feil som skaper baklengsmålene. Først en ren tabbe, så en fryktelig feil av begge stopperne som går i samme duell. At en forsvarsspiller misser kan skje de aller fleste. Men at to spillere går i samme duell, skal ikke skje på dette nivået, sier Nordlie.

Dagbladets Morten Pedersen er ikke overbevist om utviklingen til landslaget.

- Det er ikke EM-billetten som bør bekymre Norges landslagstrener. Det er hvordan vi tar oss dit som er problemet. Norge er nemlig ikke blitt noe bedre siden vi falt sammen etter den meget gode førsteomgangen mot England i VM sist sommer, skriver Pedersen i en kommentar etter kveldens kamp.

Norge er likt med Østerrike, på 13 poeng, og leder kvalifiseringsgruppa. Landslaget er trolig bare en formalitet unna EM-plassen med svak motstand som venter i de tre siste kampene.

- De kommer jo helt sikkert til EM, men det er ikke det som er spørsmålet. Norge skal være med å kjempe om medaljer og akkurat nå er laget et stykke unna det, sier Nordlie.

Skuffet De norske spillerne var ikke fornøyd med egen innsats på Ullevaal i kveld..

- Det er rett og slett kjempedårlig av meg, jeg ser ikke ballen skikkelig i sola, men jeg skal selvsagt få den unna, sier Nora Holstad Berge til NRK.

Midtstopperen misset stygt på 0-1-målet til Østerrike.

- Det kunne fort blitt null poeng. De hadde flere store sjanser, sier kaptein Maren Mjelde.

Landsslagssjef Finjord oppsummerte kampen slik:

- Vi får med oss et utrolig viktig poeng, for vi kunne stått igjen med null poeng etter kampbildet. Nå beholder vi ledelsen i gruppa og har tak på EM-billetten, sier landslagssjef Roger Finjord til NRK etter kampen.

Norge møter Wales til ny EM-kvalikkamp tirsdag.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.