NRK-EKSPERT:  Johan Remen Evensen i samtale med Karen-Marie Ellefsen.
Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
NRK-EKSPERT:  Johan Remen Evensen i samtale med Karen-Marie Ellefsen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

NRK-ekspert reagerer på valget til norske hoppsjefer: - Rart

- En hoppnasjon som Norge bør fylle kvoten i alle renn. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Skiflygingsrennet i Oberstdorf i ettermiddag ble vunnet av Stefan Kraft fra Østerrike. Daniel-André Tande ble beste nordmann på fjerdeplass.

- Det er aldri moro å få fjerdeplasser, sier Tande til NRK.

Mest oppsiktsvekkende - sett med norske øyne - var det at Norge bare stilte med tre hoppere i Heini Klopfer-bakken. Det skjedde etter at trener Alexander Stöckl og sportssjef Clas Brede Bråthen valgte å trekke fire mann ut av konkurranse tidligere i uka.

Vurderingen var at Anders Fannemel, Tom Hilde, Johann-André Forfang og Joachim Hauer ikke har hatt gode nok resultater i vinter. Nå trener de i Norge, i et desperat forsøk på å finne VM-formen.

Vurderingen får NRK-ekspert Johan Remen Evensen til å reagere:

- Det er rart. En hoppnasjon som Norge burde fylle kvoten i alle renn, sa han på direkten.

Skiflyger

- Jeg tror dessuten Forfang og Fannemel kunne hatt godt av å være her. Da jeg selv hoppet, var jeg en skiflyger. Jeg hoppet dårlig i perioder. Men da jeg kom til en skiflygingsbakke, løsnet det.

Han fortsatte:

- Jeg tror de (Forfang og Fannemel) er i den posisjonen nå. De kunne kommet til en skiflygingsbakke og fått en positiv opplevelse.

NUMMER FIRE: Daniel-André Tande. Foto: NTB Scanpix
NUMMER FIRE: Daniel-André Tande. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Remen Evensen ble intervjuet av Karen-Marie Ellefsen, mens sportssjef Clas Brede Bråthen sto ved siden av. Hun spurte hvorfor Norge ikke i det minste kunne ta med unge og lovende hoppere, når noen av de beste måtte trene hjemme.

- Vi føler at det ikke ville vært noen positiv opplevelse for dem som skal ta de neste stegene. Nivået i verdenscupen er ekstremt høyt. Å reise ned hit og bli gruset av dem som ligger i toppen - det tror vi ikke de unge og lovende er modne for. I tillegg er det et junior-VM som er viktig for oss. De neste på lista har godt av å trene en periode de også, erklærte Bråthen.

- Det høres ut som et gjennomtenkt svar, repliserte Remen Evensen.

- Samtidig tror jeg man kunne funnet hoppere som har lyst til dra til denne bakken.

Ville til Obersdorf

De fire hopperne som ble vraket får heller ikke være med i de to neste rennene i Japan og Sør-Korea. Da Dagbladet snakket med Anders Fannemel for noen dager siden, var han klar på at han helst ville til Oberstdorf.

På sosiale medier reagerte flere over at Norge vraket verdensrekordholderen. En som derimot er enig i avgjørelsen, er tidligere hopper og ekspert på NRK radio, Anders Jacobsen. I en tekstmelding til Dagbladet skriver han:

NUMMER ÉN: Stefan Kraft. Foto: NTB Scanpix
NUMMER ÉN: Stefan Kraft. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Gutta hopper ikke på det nivået de er gode for. Jeg er helt enig i avgjørelsen om å trene hjemme.

Forbannet

Tande var «som vanlig» middels i det første hoppet og «som vanlig» god i det andre hoppet. I første omgang landet han på 215,5 meter. Dette ble til 229 meter i hopp nummer to.

Han var åpenbart forbannet etter det første hoppet, men klarte å heve seg. Dette er sjette gang denne sesongen han kommer på fjerdeplass.

Foran seg hadde han Stefan Kraft, Andreas Wellinger og Kamil Stoch. Kraft hoppet 227,5 og 218 meter.


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer