NRK-ekspert reagerer

Martin Johnsrud Sundbys rygg stoppet ham fra å gå lørdagens norgescup. I etterkant får han kritikk for å ikke ha gitt fra seg plassen tidsnok. Broren Sondre Sundby sier han er lei seg.

REAGERER: NRK-kommentatorene Jann Post og Torgeir Bjørn reagerer på at Martin Johnsrud Sundby ikke stilte til start på 15-kilometeren på Lygna. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LYGNA/OSLO (Dagbladet): Sundby tok avgjørelsen fredag, men meldingen om at han ikke stilte kom for seint til at arrangøren kunne hente inn en reserve.

Det får Sundby kritikk for av NRK-kommentatorene Torgeir Bjørn og Jann Post.

Venteliste

I vanlige tider hadde det ikke vært et problem, men på grunn av coronaviruset måtte arrangøren sette en begrensning på hvor mange som fikk gå. Derfor sto 10-15 på venteliste for å gå lørdagens renn.

- Det er litt dumt at han ikke kommer til start når han er påmeldt. Det er en reserveliste her, og veldig mange har lyst til å gå, da bør man klare å melde seg av, sa NRK-kommentator Jann Post på direkten, og fikk støtte av kollega Torgeir Bjørn:

- Det er faktisk viktig å vise respekt for alle som har lyst til å gå her. Et lite gult kort til Sundby der, men han får slå tilbake på tremila i morra.

FORMSVIKT: Didrik Tønseth sliter med å finne VM-formen, Martin Johnsrud Sundby meldte seg ikke av 15-kilometeren i tide og Finn Hågen Krogh var helt utslitt etter målgang. Video: Kristoffer Løkås og Thomas Haarstad Vis mer

Ikke i tide

Rennleder på Lygna, Torbjørn Broks Pettersen, forklarer til Dagbladet at den siste fristen til å melde seg av rennet var 16.00 på fredag.

Det for å sikre at databasen er riktig før rennet.

- Martin ga beskjed 16.40 eller noe slik. De påstår de hadde sendt beskjed i tide, men til feil mailadresse, men det er irrelevant, sier Broks Pettersen.

- Hva syns du om situasjonen?

- Jeg har ikke noen sterk mening om det. Det er synd for han gutten som står som nummer én på venteliste og kunne gått i dag da.

STAVTRØBBEL: Emil Iversen fikk en røff start da han gikk sitt første skirenn siden november, Udnes Weng-tvillingene kopierte hverandre i løypa og mange kjemper nå tøffe kamper for å kvalifisere seg til VM som går av stabelen om halvannen måned. Video: Kristoffer Løkås / Thomas Haarstad / Andreas Særsland Vis mer

Ville gå

Dagbladet har vært i kontakt med Martin Johnsrud Sundby lørdag formiddag. Han bekrefter at de ga arrangøren beskjed fredag ettermiddag, men at de da fikk beskjed om at det var for seint å melde seg av.

- Det er vanskelig på grunn av ryggen. Jeg tok ikke avgjørelsen før i går ettermiddag, sier Sundby, som gjerne skulle ha stått på startstreken i dag.

Bror Sondre Sundby forteller til Dagbladet at han tar ansvaret for at det skjedde:

- Jeg er selv trener for et lag der seks seniorløpere står og tripper for å gå Norgescup, så det å melde av løpere i tide har jeg enorm respekt for, skriver Sondre Sundby i en SMS til Dagbladet.

Han forklarer at han kommuniserte avmelding til feil person fredag morgen, og at han først oppdaget det fredag ettermiddag. Da sendte han umiddelbart avmeldingen på nytt, men fikk beskjed om at det var for seint.

- Jeg er veldig lei meg for dette, da jeg vet hvor mye det betyr å gå renn i disse tider, sier Sondre Sundby.

SPENT PÅ SUNDBY: Niklas Dyrhaug. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SPENT PÅ SUNDBY: Niklas Dyrhaug. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Spent

Sundby selv har nå fokus inn på søndagens 30 kilometer lange fellesstart. Lagkamerat på privatlaget Team Eidissen BN Bank, Niklas Dyrhaug, er spent på å se Sundby i aksjon:

- Jeg vet at han er i god form, men jeg er spent på om ryggen spiller på lag, sier Dyrhaug til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer