Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NRK-ekspert skjønner ingenting av russisk sjokkbeskjed

Hevder Legkov og Vylegzjanin er vraket.

VRAKES?: Flere russiske medier hevder Alekander Legkov og Maxim Vylegzjanin (t.h) er vraket til troppen som går 15 kilometer klassisk fredag.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
VRAKES?: Flere russiske medier hevder Alekander Legkov og Maxim Vylegzjanin (t.h) er vraket til troppen som går 15 kilometer klassisk fredag. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Russiske medier skriver at langrennsstjernene Maksim Vylegzjanin og Aleksander Legkov ikke stiller på fredagens 15 kilometer klassisk.

Blant annet Sport Express hevder dette, gjengitt av svenske Viasat.

Det får NRKs langrennskommentator Jann Post til å undre.

- Hvis det stemmer er det veldig overraskende. Legkov vant jo samme distanse for bare litt over ei uke siden, sier Post til Dagbladet.

Ikke tillit - Hvorfor stiller de ikke?

OVERRASKET: Jann Post, NRKs langrennskommentator er overrasket hvis de russiske rapportene stemmer. 
Foto: Bølstad, Geir.
OVERRASKET: Jann Post, NRKs langrennskommentator er overrasket hvis de russiske rapportene stemmer. Foto: Bølstad, Geir. Vis mer

- Det vet jeg ingenting om, men det kan ha en sammenheng med at Legkov står utenfor landslaget. Legkov er en opplagt gullkandidat, og man kan spørre seg om det er det russiske skiforbundet og Jelena Välbe som står bak. Legkov har ikke tillit hos skipresidenten, som bruker hver minste anledning til å komme med et stikk mot langrennsløperen, sier Post.

Legkov gikk inn til seier på 15 kilometer klassisk i Toblach for bare 12 dager siden. Da vant han med 2,8 sekunder foran Dario Cologna og viste at OL-formen trolig var på plass.

Spares? Legkov var uheldig på 30 kilometer skiathlon i OL-åpningen. Der mistet han sjansen til sin første OL-medalje da staven brakk et lite stykke før mål og kom i mål på 11. plass.

Vylegzjanin ble nummer fire etter at han tapte spurten mot Martin Johnsrud Sundby.

- Den eneste gode forklaringen jeg kommer på er at de blir spart til stafett og sprintstafetten. Der er hvertfall Vylegzjanin en opplagt kandidat. Ellers synes jeg det er veldig overraskende hvis ingen av dem går 15 kilometeren, sier Jann Post.

I dag ble det klart at Petter Northug også er vraket til distansen av den norske landslagsledelsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!