Magnus Carlsen opprettet sjakklubb:

NRK-ekspert sterkt kritisk til Magnus Carlsen

Torstein Bae stusser over framgangsmåtene til Magnus Carlsen. - Noen kaller dette for et kupp, sier sjakkeksperten.

NY SJAKKLUBB: I går ble det klart at Magnus Carlsen har starta ny sjakklubb og betalt for 1000 medlemmer. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
NY SJAKKLUBB: I går ble det klart at Magnus Carlsen har starta ny sjakklubb og betalt for 1000 medlemmer. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går skrev NRK at Magnus Carlsen har starta egen sjakklubb ved navn Offerspill SK. Det siste døgnet har mange reagert på framgangsmåten til den norske sjakkstjerna, med tanke på at han betaler medlemskontinentet til de første 1000 medlemmene.

Prisen for innmelding til sjakklubben skal ligge på 520 kroner for voksne og 260 for barn. Det vil si at regninga kan komme på opptil 520 000.

Hensikten med det er å få et flertall i sjakkongressen slik at de får en økonomisk støtte til Norges Sjakkforbund på 50 millioner fra spillselskapet Kindred. Framgangsmåten til Carlsen har fått NRKs sjakkekspert Torstein Bae til å reagere, og på Twitter skrev han i går at han var målløs for første gang.

- Det som er oppsiktsvekkende er at han bruker sin økonomiske muskler for å vippe saken i sin favør. Jeg er overrasket over at han ikke ser på dette som problematisk fra et demokratisk ståsted, sier Torstein Bae til Dagbladet.

- Presser på sin egen mening

Med 1000 medlemmer i Offerspill vil Carlsen i teorien få 40 delegater i kongressen. De siste åra har det vært vanlig med 50 til 80 delegater i kongressen, noe som betyr at han etter alle solemerker vil få et flertall i saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer