Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hoppuka

NRK-Ellefsen fikk Tande til å glise: - Det var ellevilt

Fikk se bilder av moren: - Pulsen godt over 200.

GOD TONE: Daniel-André Tande og Karen-Marie Ellefsen slo av en hyggelig prat på sletta i Oberstdorf. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
GOD TONE: Daniel-André Tande og Karen-Marie Ellefsen slo av en hyggelig prat på sletta i Oberstdorf. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OBERSTDORF (Dagbladet): Daniel-André Tande (22) reddet Norge fra en superfiasko i Hoppukas åpningsrenn i går. Han hoppet seg opp til fjerdeplass. Ellers lå tre nordmenn strødd fra plass nummer 19 til 30. To kom ikke engang til finaleomgangen.

Les også: Vantro Tom Hilde

Etter rennet ble Tande intervjuet av NRK-veteranen Karen-Marie Ellefsen (66) på sletta i Schattenbergbakken i Oberstdorf. Til tross for en trøblete, norsk dag sprakk kometen opp i et glis.

Årsaken var NRKs bilder av moren Trude Tande. Et kamera fanget opp 50-åringen idet sønnen Daniel-André landet på 138,5 meter i sitt andre hopp. Moren var over seg av begeistring og lot følelsene få fritt utløp.

- Det var ganske ellevilt, sier Tande til Dagbladet om morens reaksjon.

RINGSIDE: Trude Tande følger sønnen Daniel-André Tande for første gang i Hoppuka. Dette bildet er fra Lillehammer tidligere i år.  Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
RINGSIDE: Trude Tande følger sønnen Daniel-André Tande for første gang i Hoppuka. Dette bildet er fra Lillehammer tidligere i år.  Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix Vis mer

Under sendingen på NRK forløp praten med garvete Ellefsen slik:

Ellefsen: - Du har med deg mamma her. Hvordan er det å ha mamma på tribunen?

Tande: - Det er veldig moro, det. Det er første gang hun er med ned og ser på hopprenn. Det er sikkert morsomt for henne også.

Ellefsen: - Vi har en liten reaksjon der, tror jeg, idet hun lander.

NRK viser så bildene av en ellevill mamma.

Ellefsen: - Hvordan er pulsen hennes der, tror du?

Tande: - Den tror jeg er godt over 200. Den må nesten være det.

Ellefsen: - Ja, får du noen gode råd av mamma underveis?

Tande: - Jeg vil ikke si at jeg får noen råd. Det er litt mer positiv peptalk. Hun spør hvordan jeg har det. Det er sånne ting det går i.

Til NRK uttalte Trude Tande:

- Jeg er helt skjelven. Men dette er gøy. Han var kanskje litt uheldig på det første hoppet, men hentet seg bra inn på det andre, synes jeg.

- Hvordan er han som sønn og gutt?

- Han er en god gutt, han er det.

Tande lå på 9. plass etter første omgang. Etter to hopp var han 12,6 poeng bak vinneren Stefan Kraft fra Østerrike.

De norske hopperne kjørte fra Oberstdorf til Garmisch-Partenkirchen i går kveld. I dag er det kvalifisering i en av verdens mest kjente hoppbakker - i morgen er det Nyttårshopprenn.

PS: Du kan se innslaget med Ellefsen og Tande cirka to minutter og ti sekunder ut i denne linken på NRK.

STORT INTERVJU MED STÖCKL: Dagbladets papiravis i dag.
STORT INTERVJU MED STÖCKL: Dagbladets papiravis i dag. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!