Verdenscupåpning i hopp

NRK-Evensen reddet fortvilet hopper

Utstyret til Forfang dukket aldri opp. Da tok Johan Remen Evensen grep.

REDNINGSMANN: Johan Remen Evensen følger verdenscupåpningen i Polen for NRK. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
REDNINGSMANN: Johan Remen Evensen følger verdenscupåpningen i Polen for NRK. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WISLA (Dagbladet): Landslagshopper Johann André Forfang (22) fikk seg en kjedelig overraskelse da han landet i Kraków i Polen i går. Bagen med hopputstyr var blitt igjen på Gardermoen.

Det betydde i utgangspunktet en krisestart på verdenscupåpningen denne helga. Men så dukket løsningen opp: NRKs hoppekspert, Johan Remen Evensen (32).

Hopperne la selv ut nyheten på sosiale medier mens de satt i bilen på vei til Wisla. Det er her åpningen finner sted i Adam Malysz-bakken med kvalifisering i dag. Forfang var fortvilet.

Hjemme i Norge fanget Remen Evensen opp nyheten på nettet. Han var selv på vei til Polen, men med et seinere fly. Han ringte sportssjef Clas Brede Bråthen og fortalte at han kunne prøve å få med seg bagen.

Like før midnatt – på spørsmål fra Dagbladet om alt hadde ordnet seg – sendte NRK-eksperten et bilde av den savnede bagen. Dermed blir det kvalifisering på Forfang i dag. Med eget hopputstyr!

Sko og hjelm

- Vi pustet lettet ut da vi fikk beskjed om at Johan kunne ta med bagen, forteller trener Alexander Stöckl til Dagbladet.

Med skiene gikk alt greit. Men flyselskapet klarte ikke å få med hopputstyret til Tromsø-hopperen. Det vil si sko, hjelm, hansker og undertøy.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer