Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Raw Air i Vikersund

NRK-Evensen ut mot juryen

Vil ha lengre hopp i Vikersund: - Var feige på fart lørdag.

NRK-EKSPERT: Johan Remen Evensen vil ha lengre svev i Vikersund. Søndag avsluttes Raw Air. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NRK-EKSPERT: Johan Remen Evensen vil ha lengre svev i Vikersund. Søndag avsluttes Raw Air. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Skiflyging i Vikersund, på NRK1 klokka 16.30

VIKERSUND (Dagbladet): Raw Air avsluttes søndag med individuelt skiflygingsrenn i Vikersund.

Kamil Stoch fra Polen leder i sammendraget. På de neste plassene følger Robert Johansson og Andreas Stjernen. Johansson har 55,7 poeng å ta igjen på Stoch.

NRK-ekspert Johan Remen Evensen sier til Dagbladet at han ønsker seg lengre hopp i Vikersund enn det som var fredag og lørdag. I kvalifiseringen fredag var Stoch lengst med 242 meter. Lørdag strakk Johansson seg til 240,5 meter.

VERDENSREKORD: Stefan Kraft var mildt sagt dyp da han landet på 253,5 meter i fjor. Foto: NRK
VERDENSREKORD: Stefan Kraft var mildt sagt dyp da han landet på 253,5 meter i fjor. Foto: NRK Vis mer

Østerrikeren Stefan Kraft har verdensrekorden på 253,5 meter, satt i Vikersund i fjor. Remen Evensen mener det er mulig å stå på lengder over dette.

- Juryen var feige på fart i går, mener han.

- De var nok redde, fordi marginene er små. Vinden var vanskelig å kontrollere. Du hadde oppdrift som kom og gikk. Hadde det vært litt for høy fart - og riktig hopper hadde kommet - så leker du med livet til utøverne. Får du én til to meter per sekund ekstra oppdrift, så hopper du 270 meter. Og det er jo krise.

- Men, fortsetter NRK-eksperten.

- I og med at det ikke ble hoppet mer enn 240,5 meter lørdag, kunne du hatt litt mer fart hele veien.

Remen Evensen mener forholdene ligger til rette for ny verdensrekord:

- Jeg synes bakken ser fin ut. Den er fantastisk preparert i overgangen. De har løftet den litt og gjort overgangen roligere enn i fjor. Jeg håper juryen er litt råere i dag enn i går. Jeg elsker å se lange skihopp. Når du har en jury som begrenser dette – du føler at det kan hoppes lengre – så er det kjedelig, påpeker han.

Også trener Alexander Stöckl var kritisk til farten juryen satte i går. Verdensrekordholder Stefan Kraft er usikker på om det er mulig å sette rekord under de rådende forhold:

- Da jeg kom til bakken, tenkte jeg «ja». Men nå tror jeg ikke det er mulig. De siste 20 meterne er veldig flate, sier han til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!