NRK har brutt samarbeidet med TV2

NRK brøt i dag samarbeidsavtalen med TV2 om sport. Årsaken er at TV2 i går sendte direkte fra trekningen av fotball-VM, noe NRK mener kanalen ikke hadde rett til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dermed har ikke NRK og TV2 lenger avtaler om fotball-VM, Nagano-OL og andre store sportsarrangementer.

- NRK har i dag underrettet TV2. Jeg vet i øyeblikket ikke hvordan vårt samarbeidsforhold kan gjenopprettes, sa NRKs distrikts- og nyhetsredaktør Tom Berntzen i en pressemelding. Han nektet deretter bestemt å gi utfyllende kommentarer.

- Alt NRK har å si står i pressemeldingen, lød svaret på samtlige spørsmål fra NTB.

Uten skyld

TV2s nyhetsredaktør Bjarne Berg var betraktelig mer meddelsom. Han mener at kanalen hans ikke har gjort noe galt.

- Det dreier seg om forskjellige tolkninger. NRK har rettighetene til fotball-VM og mener at trekningen er en del av mesterskapet. Vi syntes det var rart. Derfor rådførte vi oss med Den europeiske kringkastingsunionen (EBU), der vi begge er medlemmer, og fikk vite at vi hadde rett til å sende.

- NRK-sportens sjef Tor Aune hevdet da at EBU feiltolket reglene. Vi ba om dokumentasjon, fordi vi ikke uten videre kunne godta Aunes tolkning. Han fortalte at Rolf Rustad i EBU har et brev som bekrefter NRKs versjon. Vi kontaktet Rustad, men han ville ikke gå god for Aunes utsagn, forteller Berg til NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer