NRK-EKSPERT: Anders Jacobsen har kontrakt med NRK om å være hoppekspert også til vinteren. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
NRK-EKSPERT: Anders Jacobsen har kontrakt med NRK om å være hoppekspert også til vinteren. Foto: Cornelius Poppe / NTB ScanpixVis mer

Anders Jacobsen går fra bilselger til treningsleder

NRK-Jacobsen har fått ny jobb: - Det var ikke helt etter planen

- Helse er den viktigste investeringen, sier den tidligere vinneren av Hoppuka og «Mesternes mester».

(Dagbladet): NRK-ekspert og tidligere hoppukevinner Anders Jacobsen (32) har fått ny jobb. Han slutter å selge Volvo hos Bilia Hønefoss og blir senterleder for Sats Elixia på Hønefoss.

- Jeg har trivdes veldig godt der jeg er i dag. Og jeg har vært ganske flink til å selge biler. Men omstrukturering i organisasjonen - pluss at jeg fikk dette tilbudet - gjør at jeg bytter jobb, forteller Jacobsen til Dagbladet.

- Det var ikke helt etter planen.

Uansett gleder både han og Sats Elixia seg til han begynner i jobben. Mest sannsynlig fortsetter han som salgssjef for Bilia Hønefoss fram til 31. desember. Deretter starter han på Sats Elixia fra januar.

Egentrening

Dette er for øvrig det samme treningssenteret han har hatt egentrening på siden 2006. Nå rykker han inn som leder.

Jacobsen kan se tilbake på en allsidig karriere. Først og fremst vil han bli husket for at han vant Hoppuka sammenlagt i 2007. Dette er foreløpig siste gang en nordmann vant den gjeve turneringa i Tyskland og Østerrike.

EKSPERTDUO: Anders Jacobsen (til venstre) og Johan Remen Evensen i aksjon for NRK under ski-VM i Lahti i vinter. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
EKSPERTDUO: Anders Jacobsen (til venstre) og Johan Remen Evensen i aksjon for NRK under ski-VM i Lahti i vinter. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Jacobsen la opp i 2015. Trøblete kne - pluss manglende motivasjon - gjorde at nok var nok. Mellom slagene har han vært med i «Skal vi danse» og han har vunnet «Mesternes mester». Den sivile jobbkarrieren startet i tyverimerkingsselskapet Securmark i 2016.

- Etter hverdagen som idrettsutøver lever du i et vakuum. Du har hatt et høyt aktivitetsnivå og må finne ut hva du passer best til, påpeker han.

- Trening er det som ligger hjertet mitt nærmest. Helse er den viktigste investeringen du kan gjøre.

Ikke avklart

Jacobsen opplyser at han har kontrakt med NRK om å være hoppekspert også til vinteren. De siste åra har Johan Remen Evensen vært ekspert på TV, mens Jacobsen hovedsakelig har vært ekspert på radio.

- Jeg trives godt med NRK-jobben. Da får jeg være litt i miljøet fortsatt. Jeg skal i møte med NRK om hvor mye jobbing det blir til vinteren.

Jacobsen legger ikke skjul på at han er en person som liker å være i bevegelse. Blir det for mye kontor og data, har han en tendens til å bli rastløs.

Dropper karrierejag

- Hva med en trenerrolle innenfor hoppsporten?

- Jeg har tenkt mye på det. Og jeg har sikkert noe å tilføre både landslag og juniorgruppe. Men akkurat nå har jeg ikke så lyst til å være så mye borte. Det har med familiesituasjonen å gjøre. Jeg har to barn som jeg har lyst til å følge på skole og fritid. Det er viktigere enn eget karrierejag. Derfor er det fint å jobbe i regionen.

Elixia Hønefoss er en del av Elixia Grenland. I en pressemelding sier daglig leder Espen Ødegaarden:

- Anders er et naturtalent, både når det gjelder trening og til å motivere andre til å ha det gøy når de trener.

Jacobsen er for øvrig fornøyd med den nye hoppregelen som sier at også de ti beste i verdenscupen må kvalifisere seg til hvert enkelt renn.

- Det blir kjempespennende og bra, påpeker han.