NRK kan miste friidretts-VM

TV-rettighetene har blitt for dyre.

DYRE RETTIGHETER: NRK kan miste TV-rettighetene til friidretts-VM. Etter at Den europeiske kringkastingsunionen (EBU)  mistet rettighetene til VM i 2011 og 2013, har prisen skutt i været.Foto: SCANPIX/EPA/KAY NIETFELD
DYRE RETTIGHETER: NRK kan miste TV-rettighetene til friidretts-VM. Etter at Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) mistet rettighetene til VM i 2011 og 2013, har prisen skutt i været.Foto: SCANPIX/EPA/KAY NIETFELDVis mer

|||NRK kan miste senderettighetene til friidretts-VM. Rettighetene for de to neste mesterskapene er for dyre.

Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) mistet i fjor rettighetene til VM i 2011 og 2013. Dermed er det ikke lenger gitt at NRK får sende fra mesterskapene.

Ifølge Aftenposten har NRK vært i forhandlinger med selskapet som sitter på rettighetene, men uten å komme til enighet. Redningen kan imidlertid være at konkurrentene viser liten interesse for rettighetene.

- Avstanden er veldig stor mellom det IEC krever, og det vi er villige til å betale. Vi håper fremdeles at vi kan komme til enighet, men vi er langt fra trygge på at det går, sier sportssjef Rune Haug i NRK til Aftenposten.

- Det vil være veldig trist for oss å miste friidretts-VM, for vi er opptatt av at det norske folk skal få se så mye som mulig av store, norske begivenheter gratis, legger Haug til.

(NTB