Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ski-VM i Lahti

NRK-kommentator på beina igjen etter drama på hotellrommet

- Det var som om jeg fikk en kniv i ryggen. 

RINGSIDE: 
<span style="background-color: initial;">Ingrid Sørli Glomnes fulgte storbakkerennet i Lahti torsdag kveld. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND</span>
RINGSIDE: Ingrid Sørli Glomnes fulgte storbakkerennet i Lahti torsdag kveld. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

LAHTI (Dagbladet): Torsdag kveld var NRK-kommentator Ingrid Sørli Glomnes (34) tilbake i hoppbakken etter det private dramaet i Lahti.

Søndag formiddag smalt det i ryggen da hun skulle ta på seg skoene på hotellrommet. Brannalarmen hadde gått. Og i kaoset som oppsto, pådro hun seg en kraftig prolaps. Hun var derfor forhindret fra å kommentere miks lagkonkurranse for NRK radio samme kveld.

- Det var som om jeg fikk en kniv inn i ryggen. Jeg skjønte at her var det bare å prøve å lande i senga, forteller Sørli Glomnes til Dagbladet.

I storbakkerennet torsdag kveld måtte hun støtte seg til krykker. Hun har vært gjennom en operasjon på sykehuset i Lahti. Det går framover. Og som hun sier: Forskjellen på de siste dagene har vært himmel og helvete.

SMILET ER TILBAKE: Ingrid Sørli Glomnes. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
SMILET ER TILBAKE: Ingrid Sørli Glomnes. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

Takker Remen Evensen

Det som skjedde på hotellrommet fortonte seg som et vilt drama. Hun takker NRKs hoppekspert og kollega Johan Remen Evensen for at han kom henne til unnsetning.

- Jeg lå i senga og sendte en melding til Johan om at han måtte hjelpe meg. Jeg visste at Anders (Jacobsen, NRK-makker i radio) var på trening og at Johan var på rommet. Han sa han skulle sove lenge. «Hjelp meg. Jeg ligger i senga og kan ikke røre meg.» Han fikk koden til rommet mitt.

Sørli Glomnes fortsetter:

- Da han prøvde å åpne, sa han at jeg hadde sikkerhetslåsen på. Jeg satte den på kvelden før. Men han klarte å dirke den opp. Selv lå jeg der med hodet i dyna og klarte ikke å bevege meg. Til slutt kom han inn og klarte å gi meg smertestillende. Jeg lå i senga hele dagen. Etter hvert mistet jeg følelsen i venstre fot. Da fant vi ut at det kanskje var på tide å ta affære.

Til sykehus

Sørli Glomnes ble kjørt til sykehus i Lahti.

- Det ble veldig ille på kvelden. Neste dag tok jeg MR-undersøkelse. Det viste seg å være en veldig stor prolaps. Legene sa at «vi må operere deg så fort som mulig». Jeg tenkte at jeg får gjøre som de sier, selv om det var skremmende. Jeg er i et annet land, med et annet språk. Jeg har aldri blitt operert før. Og ryggen tuller du ikke med. Jeg lå i forferdelige smerter, så jeg hadde ikke noe valg.

Operasjonen varte i halvannen time med full narkose:

- Nå er jeg på beina igjen. Og det er ikke verst bare det. Jeg håper det skal gå bra. Foreløpig ser det veldig bra ut, selv om jeg fortsatt er litt rar i venstrefoten. Men legene tror det kommer til å gå seg til. Jeg har også vondt i operasjonssåret. Men ellers føler jeg meg fin.

Drøm

Å være tilbake i hoppbakken igjen føles som en drøm.

- Det er den beste medisinen jeg kan få. Frisk luft, hopprenn og gode kolleger. Fra å ligge på et slitent sykehus i Lahti til å komme å se det jeg elsker, er helt fantastisk.

GODE KOLLEGER: &nbsp;Anders Jacobsen (t.v.) og Johan Remen Evensen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
GODE KOLLEGER:  Anders Jacobsen (t.v.) og Johan Remen Evensen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

I torsdagens renn fikk hun se at østerrikeren Stefan Kraft tok sitt andre VM-gull i Lahti. Andreas Stjernen ble beste nordmann på fjerdeplass.

Langrennskommentator Jann Post har steppet inn i hennes rolle på hopp. Nå er spørsmålet om hun rekker lagkonkurransen lørdag.

Mål

- Jeg har satt lørdagen som mål. Men helsa kommer først. Jeg blir bedre og bedre. Og det må i så fall tilrettelegges med et ståbord. Jeg kan ikke sitte. Det får jeg ikke lov til. Jeg tar den endelige avgjørelsen fredag ettermiddag.

Hun takker kollegene i NRK.

- De har vært helt fantastiske. Susann Michaelsen var med i ambulansen. Carina Olset dukket opp på sykehuset dagen etter. Hele radiogjengen har vært på besøk. Og det ble sendt pizza til sykehuset. Så kom mamma og overtok besøksansvaret, forteller Sørli Glomnes.

- Johan er min reddende engel, konkluderer hun i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media