Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NRK-kommentator reagerte på de heftige bildene. Så datt dronen ned

- Det slo meg at dronen fløy over løperne og ikke bak.

DRAMATISK: Tirsdagens renn i Madonna ble av den svært dramatiske sorten da Marcel Hirscher nesten ble truffet av en drone på vei ned slalåmløypa i Italia. Skjermdump: NRK
DRAMATISK: Tirsdagens renn i Madonna ble av den svært dramatiske sorten da Marcel Hirscher nesten ble truffet av en drone på vei ned slalåmløypa i Italia. Skjermdump: NRK Vis mer

(Dagbladet): - Tidligere i rennet hadde jeg tenkt over de heftige bildene, og det slo meg at dronen fløy over løperne og ikke bak, sier NRKs alpinkommentator Andreas Toft til Dagbladet.

Han skvatt da han så dronen deise i bakken bare centimeter bak Marcel Hirscher.

- Liv kunne gått tapt, skrek Toft på direkten.

- Dette kommer til å få etterspill.

Etterlyste reprise Henrik Kristoffersen (21) kjørte ned til seier i slalåmrennet i Madonna di Campiglio i kveld. Nordmannen jublet vilt, og tok karrierens sjette seier i verdenscupen.

Men det som får mest oppmerksomhet i etterkant av rennet er at Hirscher nesten ble truffet av en drone da han kjørte ned som nest sistemann i andre omgang.

Toft forteller at også NRK bruker droner når de produserer sendinger fra verdenscuprenn i Kvitfjell, men at de da jobber under strenge regler.

- Dronene flyr bak løperne, ikke over. Jeg regner med at det blir oppvask etter dette. Jeg syns også det var for dårlig at de ikke viste nestenulykken i reprise. Det er det alle ville se, og det var det de fleste snakka om i etterkant.

Også Norges Skiforbund er overbevist om at nestenulykken vil få etterspill.

- Dette er en skandale, og det vil få konsekvenser, sier kommunikasjonssjef Espen Graff til Dagbladet.

- Jeg skvatt Toft har kommentert alpinrenn for NRK de siste fire sesongene, men har aldri opplevd noe like ekstremt.

- Det hender jo at funksjonærer eller trenere glir ut i løypa uten at de vet at en løper er i gang, og det kan skape farlige situasjoner, men jeg har aldri opplevd noe liknende dette. Jeg skvatt da den kom dalende ned, og jeg skjønte at det var en drone med en gang.

Selv om det er nestenulykken som får mye av oppmerksomheten i etterkant av rennet, understreker Toft den ekstreme prestasjonen til Kristoffersen som tok sin sjette verdenscupseier.

- Det er eksepsjonelt av Kristoffersen. Han er den råeste løperen Norge har sett på utrolig lenge, kanskje noensinne. Det å dominere i en sånn verdensidrett i en så ung alder er en imponerende prestasjon, sier Toft.

Verdensmester reagerer «71 grader nord»-programleder Tom Stiansen ble verdensmester i slalåm i 1997.

- Dette var slett ikke bra. Det var flaks at drona falt bak Hirscher, ikke foran eller på. Droner gir fantastiske bilder, men man må finne en lur måte å bruke det på. Jeg utelukker ikke at dette vil bli diskutert på kammerset i etterkant av denne hendelsen, sier Stiansen til Dagbladet.

Han tror droneoperatøren kan ha forsøkt å ligge bak alpinistene nedover traseen.

- Men i så fall opererte han med hårfin margin.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media