Therese Johaug

NRK lurte svenskene

For ei uke siden ga NRK råd om hvordan de svenske skijentene skulle slå Therese Johaug. Det hjalp ikke.

IKKE TIL Å FØLGE: De utenlandske rivalene prøvde å følge Therese Johaug fra start i Lahti. Det var ikke særlig klokt. 15km med skibytte endte med trippel norsk etter at Helene Marie Fossesholm og Heidi Weng gikk gode taktiske løp. FOTO: FOTO:AP/Jussi Nukari/Lehtikuva
IKKE TIL Å FØLGE: De utenlandske rivalene prøvde å følge Therese Johaug fra start i Lahti. Det var ikke særlig klokt. 15km med skibytte endte med trippel norsk etter at Helene Marie Fossesholm og Heidi Weng gikk gode taktiske løp. FOTO: FOTO:AP/Jussi Nukari/Lehtikuva Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DET er bare ei snau uke siden den nylig pensjonerte storløperen Astrid Uhrenholdt Jacobsen fortalte alle hva som er den beste taktikken for å slå Therese Johaug i langrenn:

- Therese går alltid fortest helt i starten. Klarte jeg å bite meg fast på de første kilometerne, var det mulig, fortalte Astrid fra NM sist søndag; da som flink ekspert i den nasjonale langrennskanalen NRK.

Så underbygget hun sine egne erfaringer med Thereses ferske tider fra rennene i denne spesielle vinteren. Hvordan det var åpningsfarten som ga den store differansen til konkurrentene, og altså håp om du bare klarte å bite deg fast i bakskiene hennes på de første voldsomme kilometerne.

Men det hjalp ingen svensker eller andre utenlandske konkurrenter da Therese Johaug var tilbake i verdenscupen i Lahti i dag.

Der lønte det seg å la Therese gå alene fra start. Slik junioren Helene Marie Fossesholm gjorde, og fikk oppleve sitt livs flotteste skirenn.

DE tre beste utenlandske konkurrentene fulgte derimot NRKs råd. Etter at Johaug hadde brukt ett minutt på å komme seg opp fra en startposisjon langt bak i feltet, satte hun øyeblikkelig fart i tet. Svenske Ebba Andersson, russiske Natalja Neprjajeva og amerikanske Jessie Diggins tok sjansen og fulgte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer