Ola Lunde og Andreas Stabrun Smith:

NRK med krisegrep

Endrer opplegg etter coronasmitte: - Vi kan ikke fortelle hvor skuddene sitter.

IKKE PÅ ARENAEN: Kommentatorene Andreas Stabrun Smith (t.v.) og Ola Lunde får ikke kommentere helgas skiskytterrenn fra arenaen slik som de pleier å gjøre. Foto: Vidar Ruud / NTB
IKKE PÅ ARENAEN: Kommentatorene Andreas Stabrun Smith (t.v.) og Ola Lunde får ikke kommentere helgas skiskytterrenn fra arenaen slik som de pleier å gjøre. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

Onsdag kveld publiserte skiskytterkommentator i NRK, Andreas Stabrun Smith, et innlegg på sin instagramprofil hvor han forklarte at han hadde testet positivt for corona.

Dette har fått konsekvenser for hele NRK-teamet som er i Östersund. Flere NRK-medarbeidere er av IBU (Det internasjonale skiskytterforbundet) definert som nærkontakter. De får derfor ikke jobbe på arenaen.

Smith forteller til Dagbladet at han torsdag morgen bare har lette symptomer, ingen feber og er klar for rennet. Han kommer derfor til å kommentere fra hotellrommet.

- Ikke det beste

Ola Lunde er på plass i Östersund, men får heller ikke kommentere rennene fra standplass som han pleier. Han synes det er litt spesielt.

- Vi har litt trening fra sist år. Da kommenterte vi noen renn uten å være på standplass. Det er ikke det beste, men vi prøver å gjøre det beste ut av det, forteller Lunde til Dagbladet.

Nå må Lunde ta på seg en litt annen rolle, men forteller at han fortsatt skal prøve å formidle rennet på sin måte.

- Vi kan ikke fortelle hvor skuddene sitter. Men vi kommer til å ha en dialog på det vi ser i bildet. Snakke litt om favoritter og hvordan utviklingen i løpet er. Vi skal prøve å gjøre det beste for at det norske folk skal henge med, sier han.

Ingen «kant inn»

TV-seerne er vant til å se Lunde på standplass der han kommenterer nøyaktig hvor skuddet treffer i blinken. Nå kan ikke TV-seerne høre Ola Lundes velkjente fraser som «midt i», «bom høgre» og «kant ut».

- Jeg får ikke gjort det på hotellrommet. Vi får se på bildene. Det kan bli litt vind her i dag, og da kan jeg se på vindvimplene hvordan ståa er og forklare ut ifra det. Vi får også noen skyteserier som viser hvor skuddene sitter, sier Lunde.

INGEN STANDPLASS: Slik blir TV-seerne ikke å se Ola Lunde under helgas renn i Østersund. Foto: Vidar Ruud / NTB
INGEN STANDPLASS: Slik blir TV-seerne ikke å se Ola Lunde under helgas renn i Østersund. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer

På grunn av lave temperaturer og kald vind, var det snakk om at dagens renn kunne bli utsatt til fredag. Lunde kan melde at det ser lysere ut nå.

- Jeg tror det blir renn i dag. Det er vel sånn 12 minusgrader nå. Sånn sett er ikke det noe problem. Det er spørs hvor mye vind det blir, sier han.

Programredaktør i NRK Sport Egil Sundvor skriver til Dagbladet at et nytt team reiser til Östersund.

- Vi bruker en fotograf fra SVT. Det kommer til å gå helt fint. Selv om slike tilfeller er noe krevende for oss internt, vil publikum ikke merke dette. Det skal vi håndtere, sier Sundvor.

Torsdagens skiskytterrenn sendes på NRK med kvinnenes sprint fra 13.35 og herrenes sprint fra 16.20

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer