Langrenn og alpint sendes på Viasat fra 2021

NRK mister vintersportsrettigheter

Rettighetene går til NENT Group, og vil blant annet sendes på TV 3 og Viaplay.

TIL VIASAT: Fra 2021 får du se Therese Johaug og resten av langrennseliten på Viasat. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TIL VIASAT: Fra 2021 får du se Therese Johaug og resten av langrennseliten på Viasat. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NENT Group melder i en pressemelding torsdag morgen at de har kjøpt rettighetene til å vise vintersport i Norden fra og med 2021.

Det vil si at NRK, som i mange år har vært «vintersportens hjem» på norsk TV, mister deler av sine rettigheter. Det gjør også eksempelvis svenske SVT og finske Yle.

Egil Sundvor, sportsredaktør i NRK, forsikrer om at kanalen likevel kommer til å sende mye vinteridrett.

- Vi er selvsagt skuffa over at vi ikke fikk rettighetene, men her er det så store penger at vi som allmennkringkaster ikke har muligheten til å bli med, sier Sundvor til Dagbladet.

Tidligere sammenlagtvinner i sprintcupen i langrenn, Trond Iversen, skriver på Twitter at dette er kritisk for skiinteressen.

- Dette er kritisk for ski-interessen i Norge. Verdenscup i langrenn, alpint og hopp over på smalkanaler vil bety langt færre seere og oppmerksomhet. Redd for at FIS tar en Skavlan her...

200 renn

Den nevnte vintersportspakken inneholder omtrent 200 renn fordelt på VM og verdenscup. Det står for omtrent 40 prosent av det totale vintersportstilbudet NRK har, opplyser statskanalen.

Rettighetene gjelder ikke verdenscuprenn i Norge, Østerrike og Sveits, ei heller skiskyting og skøyter.

Sundvor understreker at det fortsatt kommer til å sendes vintersport på NRK.

- To og et halvt år fram i tid, det er en evighet i denne bransjen. Vi vet ikke helt hvordan planene blir, men vi har på ingen måte tenkt å legge oss ned. Vi skal fortsette å gi innhold til publikum. Ja, det er en skuffelse, men slik er denne bransjen, sier Sundvor til Dagbladet.

Han lover også et offensivt NRK som framover vil jobbe for å finne nye rettighetsområder og for å fornye porteføljen til glede for publikum.

SKUFFET: Egil Sundvor. Foto: Anne Liv Ekroll
SKUFFET: Egil Sundvor. Foto: Anne Liv Ekroll Vis mer

Øvelsene

NENT Group har sikret seg en femårsavtale til å vise vintersport på sine kanaler. Det vil si at fra 2021 kan man se vintersport på Viasats strømmetjenester og betalings- og gratis tv-kanaler.

Kanalen kommer da til å sende verdenscupen i alpint, langrenn, hopp, kombinert, snowboard og freeski. I tillegg får da NENT rettighetene til VM i nevnte grener.

- Denne avtalen er virkelig en milepæl for oss. Vinteridretten har en særegen posisjon i Norden, og i Norge spesielt, og vinteridretten har skapt noen av de største idrettsstjernene i historien. Med vinteridrett på våre kanaler og plattformer, spesielt Viaplay, styrker NENT Group ytterligere sin posisjon som den ledende leverandøren av sportsopplevelser i Norden, sier Anders Jensen, president i NENT Group og CEO.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer