Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NRK og TV 2 enige om fotball-VM

NRK og TV 2 ble i dag enige om dekningen av sommerens VM-sluttspill i fotball i Frankrike. Avtalen innebærer at NRK sender de fleste kampene direkte. TV 2 sender oppsummering av dagens kamper på sen kveldstid. Dette ble klart etter et møte mellom nyhetsredaktør Bjarne Berg i TV 2 og nyhetsdirektør Tom Berntzen i NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er veldig fornøyd med avtalen vi er blitt enige om, sier både Tom Berntzen og Bjarne Berg til NTB.

I og med at TV 2 ikke skal vise noen kamper direkte, åpner det seg en mulighet for andre kanaler til å kjøpe og vise VM-kamper. Dette dreier seg kun om kampene NRK ikke vil vise, ergo de minst interessante kampene sett med norske øyne.

Samarbeidet mellom de to kanalene fikk en brå slutt da TV 2 viste VM-trekningen direkte i desember. NRK fikk medhold fra den europeiske kringkastingsunionen (EBU) i at TV 2 ikke hadde lov til dette, og brøt dermed samarbeidet med TV 2. Etter dette har klimaet mellom de to partene vært relativt dårlig.

- Når en har slike debatter som vi har hatt med NRK, kan det nok utad virke som vi slår hverandre i hodet. Det er ikke tilfelle. Problemet er at vi har vært uenige og ikke funnet gode løsninger. Når Berntzen og jeg først satte oss ned i dag, tok det nøyaktig ti minutter før vi var enige, sier Berg til NTB.

- God stemning

- Stemningen mellom oss er god nå. Jeg har hatt et veldig positivt møte med Bjarne Berg i dag, og vi skal samarbeide videre, sier Berntzen.

I møtet mellom NRK og TV 2 i dag ble det også undertegnet en avtale med Norges Fotballforbund om den norske tv-fotballen for de neste fire årene. - Alle detaljer i avtalen er i boks, og nå skal vi sette i gang med å fordele kampene mellom oss, sier Berntzen.

Berg tror ikke det vil oppstå nye samarbeidsproblemer i fordelingen av den norske fotballen. - Vi får sette av ti minutter til, sier han smilende.

NRK sitter på de norske rettighetene til fotball-VM men har ønsket å selge noen av kampene. Tidligere i år ble TV 2 tilbudt å vise 22 av VM-kampene, men disse var langt fra de mest interessante.

- Best for alle

Den eneste kampen med en viss markedsverdi var oppgjøret mellom Skottland og Marokko, som spiller i gruppe med Norge. Imidlertid går kampen samtidig med Brasil - Norge.

TV 2 og NRK har gått helt bort fra denne fordelingen, og TV 2 kommer ikke til å vise noen kamper direkte. I stedet blir det oppsummering, høydepunkter og nyheter på sen kveldstid.

- Vi synes det er bedre å gi folket et oppsummeringstilbud enn å vise uinteressante kamper på tidlig ettermiddag. Denne løsningen er den beste for alle parter, sier Berg.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!