NRK og TV2 har sikret seg rettighetene til fotball-EM i 2016

- Det ble dyrt.

 MESTERSKAPSJAKT:  Magnus Wolff Eikrem (t.v.) og Inge Berget kan være med å prege EM i 2016.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
MESTERSKAPSJAKT: Magnus Wolff Eikrem (t.v.) og Inge Berget kan være med å prege EM i 2016. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): TV2 og NRK har sikret seg TV og radiorettighetene til fotball-EM i Frankrike 2016.

Avtalen er inngått med UEFA. Den garanterer at minst én kamp blir vist på NRK 1 eller TV 2s hovedkanal hver dag under mesterskapet.

EM-sluttspillet i 2016 vil være det første mesterskapet med et økt antall nasjoner kvalifisert. 24 land får være med i dette EM-sluttspillet mot 16 lag i de foregående. Derfor er sannsynligheten stor for at også Norge greier å kvalifisere seg.

- Med denne avtalen er vi sikret at alle de store fotballmesterskapene vil bli vist på TV 2 og NRK i årene som kommer. Vi har fra før sikret oss rettighetene for fotball VM i 2014, 2018 og 2022. Så selv om mediebildet her hjemme stadig endrer seg vil i alle fall de internasjonale fotballhøydepunktene forbli uendret, sier sportssjef Bjørn Taalesen i TV 2 i pressemeldingen.

- For vårt publikum er EM i fotball blant de mest populære idrettsbegivenhetene. Vi er derfor glade for at vi har lykkes i å skaffe rettighetene for Norge sammen med TV 2, sier sportsredaktør Rune Haug i NRK.

Ifølge TV2-sporten er det ennå ikke bestemt hvordan de to kanalene deler på rettighetene. Og pakka ble dyr.

- Jeg kan si at det ble dyrt, men at det er verdt det, sier Taalesen til TV2.