NRK og TV2 med ulike fotballsendinger

Mens NRK dropper studiovert i sine fotballsendinger, opprettholder TV2 store deler av studioopplegget fra de foregående sesongene.

TV2 vil fortsette med sin tradisjonelle dekning av fotballrunden - rett etter 18.30-nyhetene.

- Søndagsrunden dekkes med et fotballekstra som ligner på tidligere konsept. Det vil vare om lag en time. Vertene blir stort sett de samme, forteller Fin Gnatt til NTB.

- I tillegg har vi fått et eget oppsummeringsprogram på 15 minutter. Dette vil komme som en egen del etter sportssendingen etter 21.00-nyhetene, legger han til.

Før kunne TV-kanalene vise tre minutter «live»-fotball under kampene. Som en følge av en ny avtale mellom kanalene og Norges Fotballforbund er det blitt slutt på dette. Disse tre minuttene kan imidlertid brukes under ordinære nyhetssendinger; noe både NRK og TV2 vil benytte seg av i henholdsvis Dagsrevyen og 18.30-nyhetene.

- Vi taper på at vi ikke kan vise målene underveis i fotballekstra, men til gjengjeld kan vi gi seerne en fyldig oppdatering etterpå. I oppsummeringsprogrammet etter sporten vil det bli masse høydepunkter. I tillegg vil jo scoringene bli presentert i nyhetssendingene, sier Gnatt.

Det er bestemt at NRK skal sende søndagskampen (20.00), mens TV2 sender lørdagskampen (19.00).

NRKs fotballsending på søndager vil være uten studiovert, kun basert på radioreporterne.

- Vi satser på mer grafikk og mer interaktivt, sier sportssjef Grethe Johnsen i NRK.

(NTB)