NRK og TV3 starter sportskanal

«SportN» blir Norges første.

(Dagbladet.no): NRK og MTG-gruppen vil komme TV2 i forkjøpet.

På en pressekonferanse i Oslo i dag ble det offentliggjort planer for en ny sportskanal. Den blir Norges første sportskanal og skal være på lufta allerede før nyttår.

Sportskanalen får navnet «SportN» og blir en betalingskanal som erstatter Viasat Sport 1 på kabel og satelitt.

NRK og MTG-gruppen, som inkluderer Viasat Sport og TV 3, står for innholdet i den nye kanalen. Avtalen innebærer utveksling av en rekke rettigheter.

– Dette er en helt ny og spennende form for samarbeid av stor betydning for Viasat i årene som kommer. Vi skal være med på å tilby en helstøpt norsk sportskanal der vi blant annet kommer til å få 24 timers sendinger fra Vinter-OL i Torino i februar 2006, sier MTG-sjef Hein Espen Hattestad i en pressemelding.

Per i dag har MTG-gruppen rettigheter til Champions League, ulik fotball og enkelte landskamper i fotball og håndball. NRK sitter på blant annet vintersport og OL-rettigheter.

NRKs kringkastningssjef John G. Bernander sier i pressemeldingen at samarbeidet kan bety nye rettigheter for statskanalen - som de ikke er i stand til å skaffe seg på egenhånd.

Avtalen skal blant annet sikre en form for tippekamp på NRK.

SIKRER TIPPEKAMPEN: John G. Bernander om betalkanal-avtalen med MTG-gruppen. Foto: Scanpix
SIKRER TIPPEKAMPEN: John G. Bernander om betalkanal-avtalen med MTG-gruppen. Foto: Scanpix Vis mer

- Det vil både sikre og videreutvikle sportstilbudet på våre allmennkanaler og gi spennende og godt innhold på SportN, sier Bernander.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.