NRK-profil oppgitt

Hoppekspert Johan Remen Evensen (35) reagerer på manglende kommunikasjon i bråket rundt Clas Brede Bråthen. - Denne saken følger vi opp internt, sier Norges Skiforbund.

HOPPEKSPERT: Johan Remen Evensen. Foto: Terje Bendiksby / NTB
HOPPEKSPERT: Johan Remen Evensen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hoppernes sportssjef, Clas Brede Bråthen (52), er uønsket i jobben etter neste sesong.

Hoppfamilien med landslagstrener Alexander Stöckl i spissen, er fortvilet. Utad er det ingen i skiforbundet som vil fortelle hvorfor suksessrike Bråthen ikke får fortsette.

Bråket er omgitt av en mur av taushet. Der står saken. Og NRKs hoppekspert, Johan Remen Evensen, er oppgitt.

UNDER PRESS: Clas Brede Bråthen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
UNDER PRESS: Clas Brede Bråthen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

- Skiforbundet kommuniserer ikke noe i det hele tatt. Hadde de stått skolerett og kommet med en forklaring, så kunne du kjøpt forklaringen eller ikke. Nå velger de ikke å kommunisere noe utad, sier han.

- Det blir masse synsing alle veier. Det er ingen tjent med, verken skiforbundet eller hopperne.

Spekulasjoner

Han mener situasjonen åpner for spekulasjoner, om det ligger noe mer bak bråket enn at Bråthen skal ha vært høylytt i interne diskusjoner om budsjetter og prioriteringer. Les mer om bakgrunnen her.

Dagbladet sendte flere spørsmål til skiforbundet tidligere i dag. Hovedinnholdet var:

- Hvor står saken akkurat nå?

Til dette svarer kommunikasjonssjef Espen Graff:

- Denne saken følger vi opp internt, og vi har ingen flere kommentarer nå, utover det som ble gitt sist tirsdag av generalsekretæren.

Graff sikter til det skiforbundets generalsekretær, Ingvild Bretten Berg, sa til TV 2:

- Hoppkomiteen, skipresidenten og generalsekretæren står samlet og er enige om at sportssjef Bråthen ikke tilbys ny kontrakt når den nåværende utløper etter april 2022.

REAGERER: - Hele situasjonen er trist, sier hoppekspert Johan Remen Evensen. Foto: Geir Olsen / NTB
REAGERER: - Hele situasjonen er trist, sier hoppekspert Johan Remen Evensen. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

- Hele situasjonen er trist, mener Remen Evensen, som selv har vært hopper under sportssjefen siden 2004.

- Hvis det som står i media er årsaken til konflikten, er det enda tristere. Det er ikke så mye mer å si om det. Alle som kjenner Clas Brede vet at han er en frittalende person som sier det han mener. Det tenker jeg også er styrken hans som sportssjef, at han brenner for hopp og vil hoppernes beste i alle situasjoner. Det er en slik person du vil ha som sportssjef. Ferdig snakka!

- Henger ikke på greip

NRK-profilen fortsetter:

- At det ender med at han mister jobben på grunn av dette, henger ikke på greip. Hvis du ser rundt deg i kommentarfelt, og hører på utøvere, så er det ikke mange som har noe vondt å si om Clas Brede. Det er sikkert mye som blir kommunisert innad som vi ikke har tilgang på. Men utad virker denne prosessen veldig merkelig og rotete.

Skiforbundet viser til «personalsak». Slik Dagbladet forstår det, må Bråthen selv bryte tausheten hvis alt skal fram i lyset. Han får nå juridisk hjelp og har foreløpig ikke ønsket å uttale seg til Dagbladet.

SKITOPPER: Generalskretær i Norges Skiforbund, Ingvild Bretten Berg, og skipresident Erik Røste skal begge ha hatt samarbeidsproblemer med Clas Brede Bråthen. Foto: Annika Byrde / NTB
SKITOPPER: Generalskretær i Norges Skiforbund, Ingvild Bretten Berg, og skipresident Erik Røste skal begge ha hatt samarbeidsproblemer med Clas Brede Bråthen. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer

Skipresident Erik Røste har ikke besvart våre henvendelser. Det har heller ikke generalsekretær Ingvild Bretten Berg.

Hoppkomiteen ga først Bråthen forlengelse etter april 2022, men snudde da Bretten Berg ikke ville skrive under på kontrakten om forlengelse.

Lederen av hoppkomiteen, Alf Tore Haug, bekrefter at det er en dialog mellom partene. På spørsmål om det er en dialog for om mulig å løse situasjonen - og likevel gi Bråthen forlengelse - skriver han i en SMS:

- Beklager. Det kan jeg ikke svare på.

Remen Evensen påpeker:

- De håper vel at stormen skal roe seg. Men jeg tror helt klart at stormen ikke roer seg med det første. Det er ingenting som er bedre enn at lederne nå viser at de er ledere.

- Hva hvis avgjørelsen blir stående?

- Det vil være trist. Alle vi som har jobbet med Clas Brede vet hvor mye han brenner for dette. Det går nesten ikke an å erstatte ham. Jeg synes synd på han eller hun som skal overta stafettpinnen etter Clas Brede, sier han.

- Det blir ingen enkle sko å fylle. Hvis dette også går på bekostning av skiforbundets samarbeid med Alexander Stöckl, så er ikke dette bra i det hele tatt.

Hopperne har samling på Lillehammer neste uke. Stöckl vet ikke om Bråthen blir med der.

- I utgangspunktet er han i jobb. Men det er forståelig at det er belastende for øyeblikket, sier landslagstreneren til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer