NRK-profil reagerer

Norge lekte med Albania i VM-kvaliken og vant 5-0. NRK-ekspert Carl-Erik Torp reagerer over oppmøtet på Ullevaal: - De norske jentene fortjener mange flere tilskuere.

5-0: Sara Iren Lindbak Hørte (t.v.) sørget for det femte og siste målet for Norge. Her jubler hun med Guro Reiten og Mathilde Hauge Harviken. Foto: Lise Åserud / NTB
5-0: Sara Iren Lindbak Hørte (t.v.) sørget for det femte og siste målet for Norge. Her jubler hun med Guro Reiten og Mathilde Hauge Harviken. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Albania 5-0 (3-0)

ULLEVAAL (Dagbladet): Fredag sikret Hege Riise og kvinnelandslaget i fotball billett til VM-sluttspillet neste år. I kveld var det sjarmøretappe på Ullevaal stadion - mot Albania.

Det var aldri noen tvil om at Norge skulle vinne den siste kampen i VM-kvaliken. Til slutt sto det 5-0 på tavla. Roma-spiss Sophie Román Haug ble den store spilleren med tre scoringer og én målgivende pasning.

På Ullevaal - som tar 27.000 tilskuere - var det tilskuere nederst på de to langsidene. Ellers framsto nasjonalarenaen svært glissen, noe som fikk NRK-ekspert Carl-Erik Torp til å reagere i minuttene før avspark.

BESKJEDENT OPPMØTE: Slik så det ut på Ullevaal stadion da kampen startet. Foto: Tore Ulrik Bratland
BESKJEDENT OPPMØTE: Slik så det ut på Ullevaal stadion da kampen startet. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

- Det er litt som forventet. Det er ikke veldig attraktiv motstander og ingenting å spille for. Da er det selvfølgelig mange som ikke kommer på grunn av det, erklærte han på direkten.

FOLKETOMT: I den såkalte VG-svingen var det ingen tilskuere. Foto: Tore Ulrik Bratland
FOLKETOMT: I den såkalte VG-svingen var det ingen tilskuere. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Mot slutten av kampen opplyste speaker at det var 4107 tilskuere på Ullevaal.

- Jeg sier det igjen. Og jeg har sagt det mange ganger: Jeg synes de norske jentene fortjener mange flere tilskuere enn det vi ser her i dag. Det håper og tror jeg vi kan få til framover, påpeker Torp.

NULL FOLK:: Også i den såkalte Bendit-svingen var det null tilskuere å spore. Foto: Tore Ulrik Bratland
NULL FOLK:: Også i den såkalte Bendit-svingen var det null tilskuere å spore. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Etter sommerens fiasko-EM overtok Hege Riise for Martin Sjögren. Hun har kort fortalt fått en god start, men samtidig er det vanskelig å være bastant.

1-0-seieren over Belgia fredag - noe som sikret VM-billett - var litt ufortjent etter spill og sjanser. Og Albania er på papiret et langt svakere lag enn Norge.

RØD JUBEL: Sophie Román Haug (i midten) jubler for én av sine tre scoringer for kvelden. Foto: Lise Åserud / NTB
RØD JUBEL: Sophie Román Haug (i midten) jubler for én av sine tre scoringer for kvelden. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Dette var også tydelig på Ullevaal i kveld. Sophie Román Haug sørget for 1-0 etter 12 minutter. I sin fjerde kamp for Norge var headingen hennes første mål.

Haug fulgte opp tre minutter seinere, mens midtstopper Maren Mjelde sørget for 3-0 etter 23 minutter. Dette var Mjeldes 20. landslagsmål, og det første siden mars 2018.

Da var det bare å ta fram den berømte kuleramma, men flere mål ble det ikke i første omgang. I pausen gjorde Riise tre bytter.

Andre omgang startet på overraskende vis. I stedet for å øke ledelsen pådro Norge seg straffespark. Dommeren mente Mathilde Hauge Harviken var borti ballen med hånda innenfor 16-meteren. Kaptein Megi Doci fikk sjansen fra ellevemeteren, men keeper Aurora Mikalsen reddet.

5-0: Sara Iren Lindbak Hørte scoret i debuten for Norge. Foto: Lise Åserud / NTB
5-0: Sara Iren Lindbak Hørte scoret i debuten for Norge. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

NRK-ekspert Carl-Erik Torp mente straffen var billig, men det fikk uansett ingen konsekvenser.

Haug sørget for sin tredje scoring for kvelden etter 66 minutter. Rosenborg-spiller og debutant Sara Iren Lindbak Hørte fulgte opp med 5-0 like etterpå.

Dette ble også sluttresultatet.

VM-sluttspillet går i Australia og New Zealand neste sommer.

VM-kvalik

Norge1091047-228
Belgia1071256-722
Polen1062228-920
Albania1031614-3010
Kosovo102178-357
Armenia1000101-710

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer