NRK-profil slutter: - Brutalt

Tommy Barstein (47) går fra NRK-sporten til NENT Group etter 17 år i statskanalen. - Jeg trengte et spark i ræva. Men det var brutalt å si opp.

PÅ PLASS I TOKYO: Tommy Barstein. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PÅ PLASS I TOKYO: Tommy Barstein. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

TOKYO (Dagbladet): NRK er på plass i Tokyo-OL med flere reportere og kommentatorer, selv om kanalen ikke har TV-rettighetene til mesterskapet.

For Tommy Barstein - som har jobbet i NRK-sporten i 15 av de siste 17 åra - blir det et ekstra spesielt OL. Dette er den siste jobben han gjør for NRK.

Fra 1. september begynner han i NENT Group, som har sikret seg rettighetene til alle de populære vinteridrettene fra kommende sesong. Barstein vil gå inn i teamet som dekker alpint.

- Jeg fikk et tilbud i mai, avslører NRK-profilen når Dagbladet møter ham på jobb i Tokyo.

BYTTER ARBEIDSPLASS: - Da NENT Group kom og fortalte at de hadde lyst til å ha meg med, ble jeg smigret, sier Tommy Barstein. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BYTTER ARBEIDSPLASS: - Da NENT Group kom og fortalte at de hadde lyst til å ha meg med, ble jeg smigret, sier Tommy Barstein. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- De lurte på om jeg hadde lyst til å jobbe for dem. Du kan si nei til alle tilbud. Men det passet på mange måter for min del. Jeg trengte et spark i ræva. Det kunne jeg fått i NRK også. Men da NENT Group kom og fortalte at de hadde lyst til å ha meg med, ble jeg smigret. Jeg ønsket å fortsette med det jeg holdt på med. Det får jeg nå. Og det blir spennende, erklærer han.

NENT Group har kanaler som TV3, V Sport og Viaplay. Nå skal de vise muskler på det NRK har vært gode på i mange år - langrenn, hopp og alpint. De har hentet flere profiler fra NRK og TV 2, blant andre Julie Strømsvåg. Barstein har dekket flere idretter, men har likt seg ekstra godt blant alpinistene.

- Da Kjetil André Aamodt og Marius Arnesen ringte i vår og fortalte at de hadde gått over til NENT, fikk jeg litt kjærlighetssorg. Jeg ble på en måte forlatt av gjengen min. Men det var digg å bli gjenforent etter bare én måned atskilt. Vi har vært en gjeng i mange år. Akkurat det setter jeg høyt.

SOLSKINN: NRK-reporteren er på sitt siste oppdrag for statskanalen. Det skjer i glohete omgivelser i Tokyo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SOLSKINN: NRK-reporteren er på sitt siste oppdrag for statskanalen. Det skjer i glohete omgivelser i Tokyo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Han fikk virkelig noe å tenke på da tilbudet kom:

- NRK har vært verdens beste arbeidsplass for oss som har vært der. Det var brutalt å si opp.

Han fortsetter:

- Det er nesten ingen som frivillig sier opp i NRK. Den prosessen var brutal. Men hvis du er 47 år - og skal prøve noe nytt - så måtte jeg nesten gjøre det nå. Timingen var perfekt.

- Hvor lang tid brukte du på å bestemme deg?

- Hadde ikke NENT sagt at jeg måtte ta avgjørelsen kjapt, hadde jeg nok tenkt fortsatt. Det er skummelt. Du vet hva du har, men vet ikke hva du får. Nå som jeg har tatt avgjørelsen, føler jeg meg trygg. Dette blir tipp topp og hundre prosent bra.

Med sine 47 år har Barstein jobbet i NRK i en periode mellom de gamle legendene og den nye generasjonen med journalister. Arne Scheie, Rolf Hovden, Øyvind Johnssen, Kjell Kristian Rike og alle «Tippekamp-profilene». Alle ble de TV-personligheter i NRK. Legg til Sølve Grotmol og Karen-Marie Ellefsen.

- Det har vært et eventyr, sier Barstein, som startet i Dagsnytt og var innom «alle redaksjonene» i starten.

- Det har vært et eventyr og et privilegium som er få forunt. Jeg har vært en del av en generasjon som kom etter dem som var skikkelig store. Jeg har fått oppleve dem på godt og vondt. Først og fremst har jeg lært mye om TV-faget. Tida i NRK har vært helt unik. Men verden går videre.

- Hva med TV-seerne: Er det grunn til å være bekymret for langrenn og hopp når NRK ikke sender dette lenger?

- Jeg tror ikke det er grunn til å være bekymret. Alle må være klar over at rettighetsmarkedet utvikler seg. Dette har vært en varslet forandring i flere år. Det er ikke mange statsfinansierte allmennkringkastere som har hatt det sånn vi har hatt det i Norge. Jeg er glad for at jeg har fått være med og lage det mange mener er et tipp topp produkt. Nå tror jeg tida er inne for å ta et steg videre.

Men først handler det om noen herlige OL-dager i Tokyo. Mesterskapet åpner offisielt fredag.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer