Gunnar Grimstad

NRK-profilen er død

NRKs mangeårige sportsreporter Gunnar Grimstad er død etter en tids sykdom. Han ble 82 år gammel.

GIKK BORT: Gunnar Grimstad ble 82 år gammel. Foto: Jan Petter Dahl / Dagbladet
GIKK BORT: Gunnar Grimstad ble 82 år gammel. Foto: Jan Petter Dahl / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Grimstad gikk bort tirsdag. Han ville ha fylt 83 år kommende lørdag.

NTB har vært i kontakt med familien, som er innforstått med at dødsfallet omtales.

Grimstad startet sin NRK-karriere i ungdomssatsingen Falkeklubben, men var utdannet lærer. Han ble en del av NRK-sporten fra 1970 og har et stort antall mesterskap bak seg som kommentator.

Han har dekket 13 olympiske leker som journalist. Han debuterte i Sapporo-OL i 1972 og avsluttet med Aten-OL i 2004. Det sistnevnte mesterskapet dekket han imidlertid fra Oslo.

Grimstad kommenterte både langrenn, roing og padling, men det var likevel håndballen han kanskje huskes best fra. I kommentatorboksen hadde han med seg blant andre Frode Kyvåg.

I 1992 under OL i Barcelona lot han seg rive med i kommentatorboksen da Siri Eftedal scoret seiersmålet mot Sovjetunionen og sikret norsk finalebillett.

Grimstad spilte også håndball på toppnivå for Oslo-klubben Arild. I tillegg var han aktiv i roing for Norske Studenters Roklubb.

I NRK-sporten jobbet han blant annet sammen med svært folkekjære personligheter som Knut Bjørnsen, Knut Th. Gleditsch, Kjell Kristian Rike, Sølve Grotmol og Terje Dalby. De har også gått bort.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer